4 persones
• CARBÓ, Mireia: "La cuina et dóna joc" (p. 80), Milfulls-Viena Editorial, Barcelona, 2005
uns 650 g de llom de porc en una peça
sal pebre blanc |
|
2 taronges |
Renteu molt bé una de les taronges (podeu fer servir un fregall d'alumin), eixugueu-la i ratlleu-ne la pell (va molt bé fer-ho amb un ratllador de cítrics Microplane) en una safata de forn on després posareu la carn (vigileu que la safata sigui de la grandària adequada per a la peça de llom, sobretot que no sigui massa gran perquè l’adob es perdria).
Espremeu el suc de les dues taronges (obtindreu uns 100 g de suc) i aboqueu-lo a la mateixa safata. |
un raig d'oli d'oliva verge extra
1 got dels de vi de conyac (uns 100 cm3) |
|
Escalfeu el forn a 180º. |
6 cullerades de melmelada de préssec (uns 40 g) 4 cullerades de vinagre (uns 60 g) |
|
8 orellanes de préssec o d’albercoc o bé 2 préssecs de vinya (segons l’època de l’any)
un pessic de sal pebre blanc |
Comentaris