Sopa freda de meló i menta 

Tria el mètode d'elaboració

4 persones

Ingredients

  • unes 5 tallades (aproximadament 1 kg de polpa) meló
  • menta fresca
  • Categories

  • Postres
  • LINAZASORO, Gurutz; BERASATGUI, Martín: "No te comas el coco" (p. 113), Hariadna Editorial- Gourmandia, San Sebastián, 2008

    Aquesta sopa es menja per postres. S'ha de servir ben freda.

     

    Mètode preferible, tradicional o thermomix?  

    • No hi ha gaire diferència ni pel que fa a dificultat de la recepta ni pel que fa a la textura de la sopa que s'obté.    

                                                                         

    Antelació obligatòria:

    • Aquesta sopa s'ha de fer amb prou antelació perquè  tingui temps de refredar-se a la nevera i perquè agafi bé el gust de la menta.

    Elaboració de la sopa de meló i menta

    5 tallades generoses de meló, treta la pell i les llavors (aproximadament 1 kg de polpa) 

    Talleu una de les tallades de meló a daus petits regulars i reserveu-los per a la guarnició.

     

    Talleu la resta a trossos i poseu-los en un recipient (on després hi passareu la batedora elèctrica).

    Talleu una de les tallades de meló a daus petits regulars i reserveu-los per a la guarnició.

     

    Talleu la resta a trossos i poseu-los en el got de la thermomix.

    fulles de menta fresca (o d'herballuïsa)

    Afegiu-les al recipient del meló.

    Tritureu-ho tot  amb la batedora elèctrica a potència màxima: uns 30 s.

    Afegiu-les al got de la thermomix.

    Per triturar-ho tot, programeu: uns 30 s, a v=5-10.

    Afegiu-hi els daus de meló de guarnició.

    Poseu la sopa a la nevera, tapada.

    Presentació de la sopa de meló

    Serviu la sopa ben freda en copes o bols.

    Comentaris

    • Helena 12 de Setembre de 2013 12:38

      Bona idea per acabar-nos el meló i tenir unes postres diferents!

    • Receptes Cartesianes 12 de Setembre de 2013 14:42

      Sí, sí! Però també val la pena, si no en tenim, comprar meló expressament per fer aquestes postres.