Truita amb patates i ceba

Material obligatori

Microones

2 persones

Ingredients

  • 1 o 2 unitats (uns 150 g) ceba
  • 2 unitats ous (63-73 g)
  • 1 unitat mitjana (uns 150 g) patates
  • Categories

  • Segons
  • Ous
  • Plats únics
  • cuinaxsolters (consultat el 2013)

    Aquesta truita no és la clàssica, que es fa fregint les patates i la ceba, però és ben bona, tant o més.

    Pot constituir un plat únic per sopar, acompanyada d'una amanida i, si es vol, de pa amb tomàquet.

    Cocció de la patata i la ceba

    1 patata mitjana (uns 150 g), pelada i tallada a daus petits

    1 o 2 cebes (uns 300 g), pelada i tallada a daus petits

    Poseu-ho tot al microones, en un estoig de silicona (o en un recipient amb tapa no hermètica apte per al microones), sense afegir-hi res: a potència màxima6 min.

    Remeneu, comproveu el punt de cocció i, si cal, poseu-ho 1 min més al microones. 

    Preparació de la barreja d'ous, patata i ceba

    2 ous

    dos pessics de sal

    Trenqueu els ous en un recipient on després hi farem la barreja. Afegiu-hi la sal i bateu els ous.

    Aboqueu la patata i la ceba al recipient dels ous i barregeu-ho tot.

    Elaboració de la truita

    un raig d'oli d'oliva verge (1/2 cullerada, és a dir uns 5 g)

    Poseu un raig d'oli en una paella d'uns 18 cm de diàmetre superior i escalfeu-lo.

     

    Poseu el foc fort i aboqueu de cop la barreja d'ous, patata i ceba a la paella; aneu movent la paella amb un moviment circular per evitar que s'enganxi la truita i deixeu que faci crosta. 

    Abaixeu el foc al mínim, fins que vegeu que l'ou ha gairebé quallat (de tant en tant seguiu movent la paella amb un moviment circular).  

    Fora del foc, tapeu la paella amb un plat i gireu la truita.

     

    un rajolí d'oli d'oliva verge (1/4 de cullerada, és a dir entre 2 i 3 g)

    Afegiu un rajolí d'oli a la paella i escalfeu-lo.

     

    Feu lliscar la truita del plat a la paella i poseu-la a foc fort (de tant en tant seguiu movent la paella amb un moviment circular), fins que es faci crosta per l'altra banda.

    Feu lliscar la truita del plat a la paella i poseu-la a foc fort (de tant en tant seguiu movent la paella amb un moviment circular), fins que es faci crosta per l'altra banda.

    Comentaris

    • Mariona Rius 04 de Juliol de 2013 09:18

      És una excel·lent idea per a les persones que els agrada molt la truita de patates, però no poden menjar fregits (com és el cas del meu fill).

    • Receptes cartesianes 04 de Juliol de 2013 10:43

      Ens n'alegrem pel teu fill.

    • Anna P. 17 de Juliol de 2013 17:26

      És un gran invent, això de no haver de fregir! Queda boníssima.