2 persones
cuinaxsolters (consultat el 2013)
1 patata mitjana (uns 150 g), pelada i tallada a daus petits 1 o 2 cebes (uns 300 g), pelada i tallada a daus petits |
Poseu-ho tot al microones, en un estoig de silicona (o en un recipient amb tapa no hermètica apte per al microones), sense afegir-hi res: a potència màxima, 6 min. Remeneu, comproveu el punt de cocció i, si cal, poseu-ho 1 min més al microones. |
2 ous dos pessics de sal |
Trenqueu els ous en un recipient on després hi farem la barreja. Afegiu-hi la sal i bateu els ous. |
Aboqueu la patata i la ceba al recipient dels ous i barregeu-ho tot. |
un raig d'oli d'oliva verge (1/2 cullerada, és a dir uns 5 g) |
Poseu un raig d'oli en una paella d'uns 18 cm de diàmetre superior i escalfeu-lo.
Poseu el foc fort i aboqueu de cop la barreja d'ous, patata i ceba a la paella; aneu movent la paella amb un moviment circular per evitar que s'enganxi la truita i deixeu que faci crosta. |
Abaixeu el foc al mínim, fins que vegeu que l'ou ha gairebé quallat (de tant en tant seguiu movent la paella amb un moviment circular). |
|
Fora del foc, tapeu la paella amb un plat i gireu la truita.
|
|
un rajolí d'oli d'oliva verge (1/4 de cullerada, és a dir entre 2 i 3 g) |
Afegiu un rajolí d'oli a la paella i escalfeu-lo.
Feu lliscar la truita del plat a la paella i poseu-la a foc fort (de tant en tant seguiu movent la paella amb un moviment circular), fins que es faci crosta per l'altra banda. Feu lliscar la truita del plat a la paella i poseu-la a foc fort (de tant en tant seguiu movent la paella amb un moviment circular), fins que es faci crosta per l'altra banda.
|
Comentaris
És una excel·lent idea per a les persones que els agrada molt la truita de patates, però no poden menjar fregits (com és el cas del meu fill).
Ens n'alegrem pel teu fill.
És un gran invent, això de no haver de fregir! Queda boníssima.