• Publicat a la revista “Integral”
S'ha de fer 2 h abans.
200g de farina integral
5 g de sal 15 g d'oli d'oliva verge extra 1 cullerada de mel 1 ou
100 cm3 de llet (pot ser descremada)
10 g de llevat de forner (o químic???) |
Poseu-ho a la cubeta de la màquina de pa de la manera habitual: primer la farina, en una cantonada, la sal, en una altra l'oli, en una altra la mel i a l'altre l'ou ; el llevat, al centre, enfonsat dins de la farina (important: la sal no ha d’entrar en contacte amb el llevat ni amb l’oli); la llet, que no contacti amb el llevat.
Poseu el programa "Bàsic massa" (dura 1h 30 min). o Prepareu una massa barrejant els ingredients en l’ordre que estan escrits (pot ser amb la 1-1-2). Deixeu-la reposar almenys 2 hores en un lloc tebi.. |
5 g de sal 70 g d'aigua amb gas (Vichy…) o sifó 40 g d'oli d'oliva verge |
Poseu-ho tot en el got de la thermomix. Programeu: uns segons, v=4. |
190 g ( o 200 g) de farina |
Aboqueu la farina al got i amasseu-ho programant: 4 s, v=6; la massa ha de quedar homogènia; si no programem la mateixa velocitat 1 o 2 s més de seguida que vegeu que la massa ha quedat homogènia i que s'ha format una bola, pareu la màquina) . La massa no s'ha d'enganxar a les mans; si s'hi enganxa, afegiu-hi una mica més de farina i torneu a amassar 2 s més. La massa ha de quedar molt toveta i com un xiclet.
He fet també amb integral però no sé si queda pitjor |
un rajolí d'oli d'oliva verge |
Jo he untat una safata de forn antiadharent circular d'uns 35 de diàmetre (base del cul) i una de desmotllable de 24 cm de diàmetre amb una mica d’oli. A la primera he estès una capa molt fina (una mica més de la meitat del total) i a la segona una capa més gruixuda (la resta). En aquest cas, del farcit n'he agafat el doble del que hi ha indicat. Per la de 35 ha de ser uma mica més de la meitat del revestiment. Per la de 33, la meitat Per la de 23, amb la meitat agafa molt de gruix.
Punxeu el fons i tota la vora amb una forquilla perquè al forn no s'abombi.
Ara poseu a escalfar el forn
Posar-ho al forn a 180º sense revestiment : 8 min (jo ho he posat menys: la safata gran 3 o 4 min; la petita, 5 min.
Quan la massa estigui pràcticament feta, espereu que es refredi i poseu-hi el revestiment. |
3 g de sal 40 g d'aigua amb gas (Vichy…) o sifó 20 g (o 25 g) d'oli d'oliva verge extra |
|
100 g (o 110 g) de farina |
|
Escalfeu el forn a 200º. |
Original: 250 g de fulles verdes de bledes (necessiteu 1 manat de bledes)
Molt molt fina (conmprovat): 125 g de fulles verdes de bledes (necessiteu 1/2 manat de bledes) |
Si heu comprat bledes, retireu els tronxos i quedeu-vos només amb les fulles; si les fulles tenen el nervi central gruixut, retalleu el nervi, i quedeu-vos amb les dues parts de fulla que obteniu (reserveu els tronxos i els nervis per fer una altra recepta, com ara tronxos al forn amb all i julivert).
|
Netegeu les fulles, escorreu-les (amb la centrifugadora d’enciam). |
|
Talleu les fulles a tires estretes i poseu-les en un recipient on fareu la barreja de tots els ingredients del revestiment. |
50 g d’ametlles (torrades i pelades, o crues i amb pell) |
Piqueu-les amb l'accessori picador de la batedora elèctrica i aboqueu-les al recipient de les bledes. |
1 ous, batuts
25 g de panses |
Aboqueu-ho tot al recipient de les bledes i barregeu-ho. |
1/2 cullerada de mel (13 g) |
Afegiu-la al recipient de les bledes (si és massa espessa, poseu-la en un gotet, al microones, 1 min perquè es torni líquida). Barregeu tots els ingredients del recipient de les bledes. |
100 g d’ametlles (torrades i pelades, o crues i amb pell) |
Piqueu-les amb l'accessori picador de la batedora elèctrica i aboqueu-les al recipient de les bledes. |
2 ous, batuts
50 g de panses sultanes |
Aboqueu-ho tot al recipient de les bledes i barregeu-ho. |
1 cullerada de mel |
Afegiu-la al recipient de les bledes (si és massa espessa, poseu-la en un gotet, al microones, 1 min perquè es torni líquida). Barregeu tots els ingredients del recipient de les bledes. |
un rajolí d'oli d'oliva verge |
Unteu una safata de forn antiadharent circular d'uns 25 cm de diàmetre amb una mica d’oli. |
Esteneu la pasta a la safata. Punxeu-la en uns quants punts amb una forquilla (per evitar que s'infli en posar-la al forn). |
|
Poseu la pasta sola al forn: 10 min. |
|
oli d'oliva verge extra, unes gotes |
Cobriu la pasta amb el revestiment. Ruixeu-ho amb unes gotes d’oli.
|
Poseu-ho a forn: 30 min (si veieu que a partir d'un moment es comencen a cremar les bledes, tapeu la safata amb una tapadora que pugui anar al forn. La molt molt fina: 15 min? Deixeu-ho refredar. |
Comentaris