8 albergínies (se'n poden posar tants com caben a la safata del forn) |
Renteu-les amb aigua. |
Poseu-les a la safata del forn, deixant prou espai entre elles per poder-les girar còmodament al llarg de la cocció (no hi afegiu ni sal ni oli ni res). |
|
Poseu la safata al forn, tan amunt com sigui possible, de manera que les albergínies pràcticament toquin el gratinador.
Una segona opció (així no queden tan bé): Podeu posar la safata al centre del forn, que abans heu d'haver escalfat a 200º, si voleu fer-les al forn en comptes de al gratí. |
|
Engegueu el gratinador: uns 30 min; aproximadament cada 10 min, gireu les albergínies perquè es vagin torrant de totes bandes.
Si heu triat la segona opció: Deixeu les albergínies al forn: 1 h; a la meitat del procés, és a dir, al cap de mitja hora, haureu de tombar-les. |
Emboliqueu les albergínies amb paper d'alumini (abans es feia amb paper de diari) i espereu que es refredin. |
Traieu la pell de les albergínies. Podeu reservar-les en un tàper a la nevera per a quan les vulgueu per fer el procés 4, "Amaniment de les albergínies" o per incloure-less en una altra recepta. |
sal oli |
Feu tires de les albergínies i i amaniu-les amb oli i sal. |
Comentaris
les esberginies escalivades es poden congelar?
Al pas 2 no cal per res del món embolicar les albergínies amb paper d’alumini, que s’hauria eliminar el seu us per antiquat i contaminant…