Albergínies escalivades 

​Escalivat de les albergínies

8 albergínies

(se'n poden posar tants com caben a la safata del forn)

Renteu-les amb aigua.

Poseu-les a la safata del forn, deixant prou espai entre elles per poder-les girar còmodament al llarg de la cocció (no hi afegiu ni sal ni oli ni res).

Poseu la safata al forn, tan amunt com sigui possible, de manera que les albergínies pràcticament toquin el gratinador.

 

Una segona opció (així no queden tan bé):

Podeu posar la safata al centre del forn, que abans heu d'haver escalfat a 200º,  si voleu fer-les al forn en comptes de al gratí.

Engegueu el gratinador: uns 30 min; aproximadament cada 10 min, gireu les albergínies perquè es vagin torrant de totes bandes.

 

Si heu triat la segona opció:

Deixeu les albergínies al forn: 1 h; a la meitat del procés, és a dir, al cap de mitja hora, haureu de tombar-les.

Preparació de les albergínies per facilitar-ne la pelada

Emboliqueu les albergínies amb paper d'alumini (abans es feia amb paper de diari) i espereu que es refredin.

Pelada de les albergínies escalivades

Traieu la pell de les albergínies.

Podeu reservar-les en un tàper a la nevera per a quan les vulgueu per fer el procés 4, "Amaniment de les albergínies" o per incloure-less en una altra recepta. 

Amaniment de les albergínies

sal

oli

Feu tires de les albergínies i i amaniu-les amb oli i sal.  

Comentaris

  • carme 13 de Agost de 2020 10:58

    les esberginies escalivades es poden congelar?

  • Sergi Rodriguez 06 de Juny de 2023 13:54

    Al pas 2 no cal per res del món embolicar les albergínies amb paper d’alumini, que s’hauria eliminar el seu us per antiquat i contaminant…