Coquetes de plàtan i cacau

Tria el mètode d'elaboració

3-4 persones (unes 18 coquetes)

Ingredients

  • 1 pessic bicarbonat
  • 5 g cacau en pols
  • canyella en pols
  • 25 g (o bé farina de civada) flocs de civada
  • 1 rajolí/tanda de coquetes que fem a la mateixa paella oli d'oliva verge extra
  • 2 unitats ous (63-73 g)
  • 2 unitats, madurs (uns 170 g un cop pelats) plàtan
  • 1 pessic (o un rajolí d'extracte de vainilla) vainilla en pols
  • Categories

  • Postres
  • Vitónica (consultat el 2023)

    Temperatura de servei

    • S'han de servir calentes.

     

    Mètode preferible, tradicional o thermomix?

    • Si treballeu amb flocs de civada, per fer-ne farina haureu de treballar amb la thermomix o amb una altra picadora potent. Per a la resta de la recepta, tant li fa treballar amb la batedora elèctrica o amb la thermomix..
    • Si treballeu amb farina de civada directament, tant li fa, tot i que potser us donarà menys feina, quan acabeu, netejar la batedora elèctrica que el robot. 

    Preparació de la massa de les coquetes

    25 g de farina de CIVADA

    5 g de cacau en pols

    1 pessic de bicarbonat

     

    1 pessic de vainilla en pols (o 1 rajolí d'extracte de vainilla) 

     

    2 plàtans madurs, pelats i a rodanxes (uns 170 g un cop pelats)

     

    2 ous (63-73 g), batuts en un bol

     

    Aboqueu-ho tot en un got apte per a la batedora elèctrica (si pot ser que tingui bec, per tal de poder abocar després més comodament la massa a la paella). 

    Bateu-ho amb la batedora elèctrica fins que no hi hagi cap grumoll.

    25 g de flocs de civada

    o de farina de civada

    • Si treballeu amb flocs de civada,

    aboqueu-los al got de la thermomix i programeu: uns segons, v=5-10 (fins que obtingueu una farina ben fina).

     

    • Si treballeu amb farina de civada,

    aboqueu-la al got de la thermomix.

    5 g de cacau en pols

    1 pessic de bicarbonat

     

    1 pessic de vainilla en pols (o 1 rajolí d'extracte de vainilla)

     

    plàtans madurs, pelats i a rodanxes (uns 170 g un cop pelats)

     

    ous (63-73 g), batuts en un bol

    Afegiu-ho al got. 

    Per barrejar-ho i triturar-ho tot, programeu: uns s, v=5-10 (fins que no quedi cap grumoll).

    Elaboració de les coquetes

    1 rajolí d'oli d'oliva verge extra

    Poseu l'oli en una paella antiadherent, escampeu-lo amb l'ajut d'un pinzell de silicona i escalfeu-lo.

    Aboqueu a la paella porcions petites de massa pel bec del got de la batedora (o bé cullerades de massa si el got no té bec), de manera que es formin discos d'uns 5 cm de diàmetre, separats els uns dels altres (com més grans els feu, més us costarà tombar-los per fer-los de l'altra banda): a foc fluix, fins que surtin bombolles i observeu, aixecant una mica la vora de les coquetes amb una espàtula de silicona, que la cara de sota ja està feta (és important que el foc sigui fluix perquè, si no, es cremen de seguida); feu immediatament el pas següent.

    Tombeu les coquetes (va bé fer servir una espàtula de silicona i una  pala) i deixeu-les a foc fluix: entre 1/2 min i 1 min.

    Un cop cuites, aneu disposant les coquetes a la safata o en els plats on les servireu. Serviu-les calentes.

    Presentació

    Podeu servir-les soles o podeu acompanyar-les amb uma mica de iogurt, de xocolata, de daus de fruita…

    Comentaris