Sopa d’arròs integral i col 

Tria el mètode d'elaboració

4 persones

Mètode preferible, tradicional o thermomix?

  • En aquesta recepta, la doble opció es presenta només en el moment de trossejar els ingredients (procés 1).  Guanyarem temps i comoditat picant la col i la ceba amb el robot, però tampoc és gaire costós fer-ho manualment. 

Trossejament dels ingredients

col blanca petita, rentada

ceba, pelada i rentada

Talleu la col i la ceba en trossos ben petits. Aboqueu-ho a l'olla de pressió súper-ràpida.

125 g de formatge emmental

Talleu-lo a trossos i poseu-lo en el got de la thermomix. Per ratllar-lo, programeu: 5 s, v=5-10. Reserveu-lo en un bol on el presentareu en el moment de servir el plat.

[Us podeu estalviar aquest pas si disposeu de 125 g de formatge emmental ratllat.]

 

No cal que renteu ni esbandiu el got per fer el pas següent.

col blanca petita, rentada

Talleu la col en trossos de més o menys la mateixa mida.  

Per picar-la en trossos ben petits, ho farem en 2 tandes:

  • Poseu la meitat de la col en el got de la thermomix i programeu: 10 s, v=4; si veieu que els trossos són encara masa grans, aneu programant, les vegades que calgui: 1 o  2 s més, v=4.  Aboqueu-ho a l'olla de pressió súper-ràpida. 
  • Procediu de la mateixa manera amb la col restant.

No cal que renteu ni esbandiu el got per fer el pas següent.

ceba, pelada i rentada

Talleu la ceba a vuitens.

Per picar-la en trossos ben petits, poseu-la en el got de la thermomix i programeu: 5 s, v=4; si veieu que els trossos són encara massa grans, aneu programant, les vegades que calgui: 1 o  2 s més, v=4.  Aboqueu-ho a l'olla de pressió súper-ràpida.

Cocció de l'arròs amb col i ceba

125 g d'arròs integral

 

1,5 l d'aigua (si es vol més espessa, se n'hi posa menys)

 

sal (tingueu en compte que el formatge ratllat i la salsa de soja que afegireu al plat ja li donen molt de gust)

Afegiu-ho tot a l'olla de pressió súper-ràpida. 

Tapeu l'olla amb la tapadora de pressió. Espereu que aparegui la segona ratlleta de l'indicador de pressió; abaixeu el foc i compteu 15 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula.

Presentació del plat

salsa de soja o tamari

125 g de formatge emmental, ratllat

Que cadascú s'afegeixi al plat un raig de salsa de soja i una mica de formatge.

salsa de soja o tamari

Que cadascú s'afegeixi al plat un raig de salsa de soja i una mica del FORMATGE EMMENTAL RATLLAT que heu reservat.

Comentaris

  • Helena 08 de Desembre de 2013 21:48

    Jo que sóc una mica maniàtica de les verdures, la vaig trobar boníssima! És clar, feta per la cuinera Eulàlia...

  • Receptes Cartesianes 08 de Desembre de 2013 22:05

    Me n'alegro!