Núvols d'ou

Tria el mètode d'elaboració

4 persones

Ingredients

  • 4 unitats ous (63-73 g)
  • 4 pessics sal
  • Categories

  • Segons
  • Ous
  • Material necessari

    • Va bé que disposeu de tants platets individuals aptes per a forn (procés 4) com ous vulgueu fer. De tota manera, si no en teniu, també podeu distribuir els núvols d'ou a la safata del forn; la presentació no quedarà tan bonica, però també quedarà bé.
    • Va bé que disposeu d'un cèrcol d'emplatar per modelar els núvols (procés 5). De tota manera, si no en teniu, podeu modelar els núvols manualment: no quedaran tan perfectes, però també quedaran bé.

    ​​

    Mòde preferible, tradicional o thermomix?

    • Muntareu millor les clares a punt de neu (procés 2) amb thermomix que a mà. Però les muntareu millor amb el robot pastador fent servir l'accessori batedor que amb la thermomix. 

     

    Temperatura de servei

    • Aquest plat se serveix calent.

     

    Antelació opcional

    • Podeu separar les clares dels rovells (procés 1) amb antelació i reservar-ho tot a la nevera, tapat.
    • Podeu pintar amb oli els plats on servireu els ous  (procés 4) amb antelació.
    • No podeu deixar les clares muntades amb antelació (procés 2) perquè se us aniria separant clara líquida i, per tant, tampoc podeu modelar els núvols (procés 5) amb antelació;
    • No podeu deixar feta tota la recepta amb antelació perquè els núvols s'han de servir calents i si els reescalfeu es couran massa, sobretot el rovell.

    ​Separació de les clares i els rovells

    4 ous

    1. Separeu la clara i el rovell d'un ou.

    • aboqueu la clara en un bol petit
    • i reserveu el rovell en un platet petit. 
      • Si la clara s'ha tacat amb una mica de rovell, o si el rovell s'ha trencat,

    descarteu-los i reserveu-los per a una altra recepta (si la clara estés tacada no podríem aconseguir el punt de neu; si el rovell està trencat, no podrem muntar els núvols). Quan repetiu el procés amb un altre ou, feu servir un bol i un platet nets (si el bol quedés tacat amb una mica de rovell, tacaria la clara següent).

     

    2. Aboqueu la clara del bol al got de la thermomix.

     

    3. Repetiu els 2 passos anteriors amb els tres ous restants.

    4 ous

    1. Separeu la clara i el rovell d'un ou.

    • aboqueu la clara en un bol petit 
    • i reserveu el rovell en un platet petit. 
      • Si la clara s'ha tacat amb una mica de rovell, o si el rovell s'ha trencat,

    descarteu-los i reserveu-los per a una altra recepta (si la clara estés tacada no podríem aconseguir el punt de neu; si el rovell està trencat, no podrem muntar els núvols). Quan repetiu el procés amb un altre ou, feu servir un bol i un platet nets (si el bol quedés tacat amb una mica de rovell, tacaria la clara següent).

     

    2. Aboqueu la clara del bol en un bol gran -en el bol del robot pastador si en teniu. 

     

    3. Repetiu el pas anterior amb els tres ous restants.

    Preparació de les clares a punt de neu

    4 pessics de sal

    Saleu les clares.

    Saleu les clares.

    Poseu la PAPALLONA al got.

    Per batre les clares a punt de neu, programeu: 6 min, v=3.

    Bateu les clares a punt de neu 

    • amb el robot pastador: amb l'accessori batedor, amb velocitat progressiva fins a 8;

    o bé

    • amb una batedora elèctrica de vareta doble. 

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn, amb l'escalfor de dalt i de baix, sense aire (l'aire assecaria els ous),  a 220º.

    Preparació dels plats individuals de forn

    Unteu amb oli, amb l'ajut d'un pinzell de silicona, 4 platets individuals aptes per al forn (o una safata de forn, si voleu presentar tots els ous en un mateix  recipient). 

    Modelatge dels núvols d'ou. 1a part

    Poseu un cèrcol d'emplatar en el centre d'un dels plats individuals.

    Aboqueu, a cullerades, la quantitat de CLARA muntada corresponent a 1 ou a l'interior del cèrcol, de manera que agafi forma de cilindre. 

    Enfonseu una mica el centre del núvol, de manera que adopti la forma de volcà (podeu fer-ho enfonsant-hi una mica el cul d'una cullera).

    Retireu el cèrcol i repetiu el pas anterior i aquest amb els altres 3 plats individuals.

    Cocció dels núvols. 1a part

    Poseu els plats al forn calent a 220º, amb l'escalfor de dalt i de baix i sense aire: 4 min (fins que les clares comencin a daurar-se).

    Modelatge dels núvols. 2a part

    Aboqueu cada rovell en el cràter d'un núvol. 

    ​Cocció dels núvols. 2a part

    Torneu a posar els plats al forn calent, amb l'escalfor de dalt i de baix: 2 min (no els deixeu més estona perquè els rovells s'enduririen).

    Comentaris

    • Joana 19 de Juny de 2020 18:34

      Q bons!