4 persones
Fundació Alícia. Receptes amb sardina p 4 (consultat el 2017)
Primer plat, segon plat o plat únic?
Ingredient preferible, sardina fresca o sardina de llauna?
Mètode de cocció preferible de la sardina si optem per sardina fresca, tradicional o microones?
Antelació recomanable
Antelació opcional
Per a aquesta recepta necessitareu uns 800 g de sofregit. Si amb les quantitats dels ingredients que indiquem aquí, que són les que indica la recepta sofregit, n'obteniu més quantitat de la que necessiteu, podeu posar el que us sobri en un tàper i conservar-ho a la nevera o al congelador.
El més pràctic és fer el sofregit amb antelació.
Si disposeu a la nevera o al congelador de la quantitat necessària de sofregit per a aquesta recepta, encara que només sigui de ceba i tomàquet, i no tingui ni pastanaga ni pebrot, el podeu fer servir.
14 g d'oli d'oliva verge extra (1 cullerada)
40 g d'alls (uns 10 grans)
1 kg de cebes (després en necessitarem 80 g més)
2 pastanagues 1 pebrot verd (100-150 g) 1 pebrot vermell (300-400 g)
farigola romaní 1 fulla de llorer
2 g de sal
225- 600 g de tomàquets madurs
100 g de vi blanc sec (1 gotet)
|
Feu un sofregit (en necessitarem uns 800 g). |
Per a aquesta recepta necessitareu uns 600 g de puré de patates, que és el que obtindreu amb les quantitats dels ingredients que indiquem aquí. Si preferiu fer el puré amb les quantitats dels ingredients que indica la recepta puré de patates, podreu reservar el que us sobri per a un altre àpat.
600 g de patates
188 g de llet (si la posem sencera surt un puré més cremós, però també la podem posar semidescremada o descremada)
15 g d’oli d’oliva verge extra (si hem posat llet sencera, podem reduir la quantitat d'oli a 8 g)
sal pebre blanc nou moscada |
Feu un puré de patates (amb les quantitats dels ingredients que indiquem n'obtindreu uns 600 g). |
Si feu servir sardines de llauna, salteu-vos aquest procés.
80 g de ceba, pelada i picada |
Comentaris