6- 8 persones (uns 600 g de pasta fresca)
• CARNICERO, Marta: "Les millors receptes amb thermomix" (p233), Columna Edicions, Barcelona, 2008
De camino a mi cocina (consultat el 2014)
El laboratorio gastronómico (consultat el 2014)
Màquina para pasta fresca Imperia (consultat el 2014)
GADGETS & CUINA (Taller impartit per Espai Sucre): “Pasta fresca amb màquina de pasta Imperia”, Barcelona, 2014
Estris convenients per elaborar pasta fresca
On es poden comprar la sèmola de gra dur i la farina de gra dur?
Antelació obligatòria
Antelació optativa
Conservació de la pasta fresca
340 g de sèmola de gra dur 60 g de farina de gra dur
Estem treballant amb la proporció següent: 80% de sèmola de gra dur, 15% de farina de gra dur.
Com més sèmola hi ha, més fàcil és de treballar la massa, -no queda tan dura, queda més com una plastilina. Podem arribar a treballar amb la proporció següent: 50% de sèmola de gra dur, 50% de farina de gra dur.
(Aquests dos ingredients es poden substituir per 400 g de farina, però quedarà una textura diferent.)
4 ous (és a dir, 1 ou per cada 100 g de farina) o bé 200 g d'aigua o bé uns 200 g de puré de remolatxa cuita o bé uns 200 g de puré d'espinacs cuits
(Si feu la massa sense ou serà més tova i haureu d'enfarinar-la més sovint quan la treballeu.) |
|
Fixeu bé la màquina per laminar la massa i tallar les làmines. Poseu la maneta a l'orifici dels rodets d’aplanar. Reguleu l'espai entre els rodets d'aplanar al nivell 1 (s'obre l'espai màxim) i, girant la maneta, feu-hi passar la porció de massa que heu preparat. |
|
Doblegueu la làmina obtinguda pel mig (o en tres trossos) i torneu-la a passar entre els rodets. Si cal, enfarineu-la lleugerament, el just perquè no s'enganxi als dits).
Torneu-la a doblegar i torneu-la a passar en aquest nivell fins que tingui una forma més o menys regular. |
|
Fixeu bé la màquina per laminar la massa i tallar les làmines. Poseu la maneta a l'orifici dels rodets d’aplanar. Reguleu l'espai entre els rodets d'aplanar al nivell 1 (s'obre l'espai màxim) i, girant la maneta, feu-hi passar la porció de massa que heu preparat. |
|
Doblegueu la làmina obtinguda pel mig (o en tres trossos) i torneu-la a passar entre els rodets. Si cal, enfarineu-la lleugerament, el just perquè no s'enganxi als dits).
Torneu-la a doblegar i torneu-la a passar en aquest nivell fins que tingui una forma més o menys regular. |
|
Esteneu cada làmina a l'estenedor de pasta (o bé, si no en teniu, enfarineu-les i deixeu-les a sobre de la taula de treball. |
Esteneu cada làmina a l'estenedor de pasta (o bé, si no en teniu, enfarineu-les i deixeu-les a sobre de la taula de treball). |
Inserteu a la màquina per laminar la massa i tallar les làmines l'accessori de tallar. Poseu la maneta a l’orifici dels rodets de tallar.
o bé
|
Inserteu a la màquina per laminar la massa i tallar les làmines l'accessori de tallar. Poseu la maneta a l’orifici dels rodets de tallar.
o bé
|
Si voleu fer la pasta amb salsa, just quan l'escorreu heu de tenir la salsa feta i calenta. Alehores abocareu la pasta a la salsa, hi afegireu una mica d'aigua de cocció, ho deixareu al foc 1 min i ho servireu.
Comentaris