2 persones
• INSTITUT CATALÀ DE LA CUINA: "Corpus de la Cuina Catalana" (p. 121), Columna Edicions, Barcelona, 2006
• LLADONOSA, Josep: "El Gran Llibre de la Cuina Catalana" (p. 270), Empúries, Barcelona, 1997
Què és, un calçot?
Com es couen, els calçots?
Temperatura de servei
Quants calçots es compten per persona?
Com es pelen els calçots escalivats?
Com es mengen els calçots escalivats?
Conservació dels calçots
14 calçots (se'n poden posar tants com caben a la safata del forn) |
|
salsa romesco (o salsa de calçots) tradicional o bé salsa romesco de clementina (Quan feu la salsa de calçots, val més fer-ne més quantitat de la que necessiteu, i guardar la que us sobri a la nevera per fer-la servir per acompanyar unes patates al forn, carn, peix…) |
Comentaris
Hi ha gent del territori que diu, que per pelar-los, s'ha d'estirar la part interior cap amunt, deixant fixa la mà que subjecta la part exterior del calçot. També va bé!
A totes les receptes que trobo dieu que el calçot és una varietat de ceba, no és així, el calçot NO és un ceba, sinó el grill d'una varietat de ceba. Si poguessiu veure quan els arrenquem de l'hort, veuríeu com d'una ceba en solen sortir varis i com per separar-los, sovint s'els ha de treure l'antiga ceba ja podrida que els envolta.
Gràcies pel comentari