Trempó

3- 4 persones

Ingredients

  • 1 unitat (uns 100 g) , o ceba blanca ceba tendra
  • 2 unitats (uns 150 g), a poder ser, pebrot tendre pebrot verd
  • 3 unitats grans o 5 o 6 de petits (uns 400 g) tomàquet madur
  • Què és el trempó?

    • El trempó és una amanida amb els ingredients següents: tomàquet vermell, pebrot verd tendre, ceba tendra, oli d'oliva i sal; molt de tomàquet, molt menys pebrot i encara menys ceba.

     

    D'on és pròpia, la recepta del trempó?

    • Aquesta amanida és pròpia de la cuina de Mallorca. El nom ve de trempar, sinònim d'amanir.

     

    De quina època de l'any és propi, el trempó?

    • El trempó és un plat molt típic de l'estiu mallorquí.

     

    Aperitiu, primer plat, segon plat o postres?

    • El trempó es pot servir com a entrant, com a primer plat o com a acompanyament.

     

    El trempó es menja amb pa?

    • El trempó se sol acompanyar amb una llesca de pa per sucar en el suc, boníssim,  que queda un cop s'ha acabat la part sòlida de l'amanida.

     

    Variants del trempó

    • Podem afegir-hi vinagre, pebre, tonyina de llauna, olives, tàperes, ou dur, cigrons, poma, pera…

     

    Antelació opcional

    • Podeu elaborar tota la recepta amb antelació. Guardeu el trempó, tapat, a la nevera (és bo fred; però compte, no el serviu gelat!).

    ceba tendra (uns 75-100 g) o ceba blanca-, pelada i rentada, tallada a trossets petits

     

    pebrots verds tendres (uns 150 g) -si no en teniu de tendres (de color verd clar), que es cultiven a Mallorca, feu servir els verds que trobeu-, rentats i tretes les llavors, tallats a trossets petits 

     

    tomàquets vermells forts grans o 5 o 6 de petits (uns 400 g), rentats, tallats a daus petits

    Barregeu-ho tot en el recipient on ho servireu.

    75 g d'oli d'oliva verge extra

    5 g de sal

    Amaniu les verdures (trempeu-les).

    Comentaris