Coca de trempó

Dscn2951_2

Tria el mètode d'elaboració

6 persones

 FÀBREGA, Jaume: "La cuina de Mallorca" (p.110), Edicions de la Magrana, Barcelona 1999
MARCH, Lourdes: "La cocina mediterránea" (p. 209), Alianza Editorial, Madrid 2002

Recetario Thermomix (consultat el 2013)
Gastroteca.cat (consultat el 2013)
Bona Vida, Jaume Fàbrega (consultat el 2013)
Bojos per la cuina (consultat el 2013)

La coca de trempó es pot menjar tèbia o freda.

Aquesta mateixa coca es pot fer amb guarniments diferents del trempó. En donem alguns exemples.
- Guarniment 2: bledes i peix (rap), tot a trossos petits.
- Guarniment 3: panses i pinyons.
- Guarniment 4: trempó, carbassó a trossos petits, i pastanagues ratllades.

Elaboració del guarniment: trempó

cebes, a trossos

2 pebrots verds, a trossos 

Poseu-ho en el got de la thermomix.

Per tallar-ho a trossets petits, programeu: 3 s, v=4.

Remeneu el contingut del got.

Si encara no està, programeu: 3s, v=4 (però més val que aneu controlant si ja heu arribat abans al trossejat que us interessa).

Aboqueu el contingut del got en un recipient on amanireu el trempó.

5 o 6  tomàquets madurs, a trossos

  • O bé

Aboqueu-los en el got de la thermomix.

Programeu: 2s, v=4.

 

  • O bé

Talleu-los a trossets amb un ganivet (queden una mica millor que amb thermomix)

Aboqueu el tomàquet picat en el recipient del trempó i barregeu-lo amb el pebrot i la ceba. Reserveu-ho.

cebes, a trossos

2 pebrots verds, a trossos 

5 o 6 tomàquets madurs 

Talleu-ho tot a trossets petits i reserveu-ho en un recipient on després ho amanireu tot.

Elaboració de la la base de la coca

75 g d'oli d'oliva verge

150 g d'aigua

 

Poseu-ho en el got de la thermomix (no cal que el netegeu).

Programeu: 1 min, 37º, v=2.

5 g de sal

5 g de sucre

300 g de farina

10 g de llevat fresc de forner

Afegiu-ho al got en aquest ordre.

Programeu: 30 s, v=6.

un rajolí d'oli d'oliva verge

Unteu amb oli la safata del forn (38 cm x 33 cm).

Esteneu la massa a la safata amb les mans o amb un corró (ha de quedar més aviat fina).

Deixeu-la reposar (millor en un lloc calent):  com a mínim 1/2 h; si pot ser 1 h 30 min, millor).

150 g d'aigua, tèbia (a menys de 37º)

10 g de llevat fresc de forner

Aboqueu l'aigua en el recipient on fareu la massa i desfeu-hi el llevat.

75 g d'oli d'oliva verge

5 g de sal

Afegiu-ho al recipient i remeneu.

300 g de farina

Aneu abocant la farina (és millor si l'aneu tamisant) a cullerades en el recipient a mesura que aneu barrejant amb una cullera el líquid i el sòlid. Quan ja no vagi bé de remenar la massa amb cullera, amasseu-la amb les mans i seguiu-hi tamisant farina i amassant, fins que la massa tingui la consistència adequada (no s'enganxa a les mans i es pot estendre fàcilment).

un rajolí d'oli d'oliva verge

Unteu amb oli la safata del forn (38 cm x 33 cm). 

Esteneu la massa a la safata amb les mans o amb un corró.

Deixeu-la reposar (millor en un lloc calent): 1/2 h.

Escalfament del forn

Escalfeu el forn a 180°.

Cocció de la coca de trempó

Aquest procés es realitza quan la base de la coca ja ha reposat 1/2 h.

Escorreu l'aigua que pugui haver deixat anar el tomàquet del recipient del trempó.

sal

1 cullerada d'oli d'oliva verge

Amaniu el trempó.

Esteneu el trempó sobre la base de la safata.

1 raig d'oli d'oliva verge

Ruixeu ho tot amb un raig d'oli.

Poseu la safata al forn calent: 30 min.

Comentaris