Poseu-ho en el got de la thermomix.
Per tallar-ho a trossets petits, programeu: 3 s, v=4.
6 persones
• FÀBREGA, Jaume: "La cuina de Mallorca" (p.110), Edicions de la Magrana, Barcelona 1999
• MARCH, Lourdes: "La cocina mediterránea" (p. 209), Alianza Editorial, Madrid 2002
Recetario Thermomix (consultat el 2013)
Gastroteca.cat (consultat el 2013)
Bona Vida, Jaume Fàbrega (consultat el 2013)
Bojos per la cuina (consultat el 2013)
2 cebes, a trossos 2 pebrots verds, a trossos |
Poseu-ho en el got de la thermomix. Per tallar-ho a trossets petits, programeu: 3 s, v=4. |
Remeneu el contingut del got. Si encara no està, programeu: 3s, v=4 (però més val que aneu controlant si ja heu arribat abans al trossejat que us interessa). |
|
Aboqueu el contingut del got en un recipient on amanireu el trempó. |
|
5 o 6 tomàquets madurs, a trossos |
Aboqueu-los en el got de la thermomix. Programeu: 2s, v=4.
Talleu-los a trossets amb un ganivet (queden una mica millor que amb thermomix) |
Aboqueu el tomàquet picat en el recipient del trempó i barregeu-lo amb el pebrot i la ceba. Reserveu-ho. |
2 cebes, a trossos 2 pebrots verds, a trossos 5 o 6 tomàquets madurs |
Talleu-ho tot a trossets petits i reserveu-ho en un recipient on després ho amanireu tot. |
75 g d'oli d'oliva verge 150 g d'aigua
|
Poseu-ho en el got de la thermomix (no cal que el netegeu). |
5 g de sal 5 g de sucre 300 g de farina 10 g de llevat fresc de forner |
Afegiu-ho al got en aquest ordre. Programeu: 30 s, v=6. |
un rajolí d'oli d'oliva verge |
Unteu amb oli la safata del forn (38 cm x 33 cm). Esteneu la massa a la safata amb les mans o amb un corró (ha de quedar més aviat fina). |
Deixeu-la reposar (millor en un lloc calent): com a mínim 1/2 h; si pot ser 1 h 30 min, millor). |
150 g d'aigua, tèbia (a menys de 37º) 10 g de llevat fresc de forner |
Aboqueu l'aigua en el recipient on fareu la massa i desfeu-hi el llevat. |
75 g d'oli d'oliva verge 5 g de sal |
Afegiu-ho al recipient i remeneu. |
300 g de farina |
Aneu abocant la farina (és millor si l'aneu tamisant) a cullerades en el recipient a mesura que aneu barrejant amb una cullera el líquid i el sòlid. Quan ja no vagi bé de remenar la massa amb cullera, amasseu-la amb les mans i seguiu-hi tamisant farina i amassant, fins que la massa tingui la consistència adequada (no s'enganxa a les mans i es pot estendre fàcilment). |
un rajolí d'oli d'oliva verge |
Unteu amb oli la safata del forn (38 cm x 33 cm). Esteneu la massa a la safata amb les mans o amb un corró. |
Deixeu-la reposar (millor en un lloc calent): 1/2 h. |
Escalfeu el forn a 180°. |
Aquest procés es realitza quan la base de la coca ja ha reposat 1/2 h.
Escorreu l'aigua que pugui haver deixat anar el tomàquet del recipient del trempó. |
|
sal 1 cullerada d'oli d'oliva verge |
Amaniu el trempó. |
Esteneu el trempó sobre la base de la safata. |
|
1 raig d'oli d'oliva verge |
Ruixeu ho tot amb un raig d'oli. |
Poseu la safata al forn calent: 30 min. |
Comentaris