Sardines al forn amb nous i olives

Dscn2693

4 persones

CARBÓ, Mireia: "La cuina que no amoina" (p. 103), Viena Edicions, Barcelona, 2004

​Escalfament del forn

Escalfeu el forn a 180º.

Elaboració de la picada

2 grans d’all petits o 1 de gran

5 o 6 nous (pelades)

(o pinyons, o ametlles, o avellanes…)

julivert

Img_20170120_120401

Piqueu-ho amb l'accessori picador de la batedora elèctrica o en un morter.

cullerades d’oli d’oliva verge

Img_20170120_121028

Afegiu-ho i acabeu de fer la picada.

Elaboració del recobriment de les sardines

1 ceba, a trossets molt i molt petits 

1 pebrot verd, a trossets molt i molt petits

(És important que els trossets siguin molt petits, perquè no quedi cru.)

Img_20170713_132119

Barregeu la ceba i el pebrot amb la picada amb una cullera (no ho feu amb la l'accessori picador perquè quedaria un puré i no ens interessa).

Preparació de la safata de forn 

1kg de sardines (16-20 segons mida), obertes i treta l'espina (reserveu les espines per fer la recepta "Espines de sardina cruixents")

 

sal

Img_20170120_124703

Poseu les sardines obertes, una al costat de l’altra,  en una safata de forn, amb la part de dins cap amunt i saleu-les.

Img_20170713_134056

Escampeu el recobriment que teniu preparat a sobre de les sardines.

12 olives negres, tret el pinyol i tallades a rodanxes

Img_20170713_141712

Escampeu-les per sobre.

40 g de formatge parmesà, ratllat

Img_20170120_130443

Empolvoreu-ho amb el parmesà.

Cocció al forn de les sardines amb nous i olives

Dscn2693

Poseu les sardines al forn calent: 10-15 min.

Comentaris