Sardines al forn amb nous i olives

4 persones

CARBÓ, Mireia: "La cuina que no amoina" (p. 103), Viena Edicions, Barcelona, 2004

​Escalfament del forn

Escalfeu el forn a 180º.

Elaboració de la picada

2 grans d’all petits o 1 de gran

5 o 6 nous (pelades)

(o pinyons, o ametlles, o avellanes…)

julivert

Piqueu-ho amb l'accessori picador de la batedora elèctrica o en un morter.

cullerades d’oli d’oliva verge

Afegiu-ho i acabeu de fer la picada.

Elaboració del recobriment de les sardines

1 ceba, a trossets molt i molt petits 

1 pebrot verd, a trossets molt i molt petits

(És important que els trossets siguin molt petits, perquè no quedi cru.)

Barregeu la ceba i el pebrot amb la picada amb una cullera (no ho feu amb la l'accessori picador perquè quedaria un puré i no ens interessa).

Preparació de la safata de forn 

1kg de sardines (16-20 segons mida), obertes i treta l'espina (reserveu les espines per fer la recepta "Espines de sardina cruixents")

 

sal

Poseu les sardines obertes, una al costat de l’altra,  en una safata de forn, amb la part de dins cap amunt i saleu-les.

Escampeu el recobriment que teniu preparat a sobre de les sardines.

12 olives negres, tret el pinyol i tallades a rodanxes

Escampeu-les per sobre.

40 g de formatge parmesà, ratllat

Empolvoreu-ho amb el parmesà.

Cocció al forn de les sardines amb nous i olives

Poseu les sardines al forn calent: 10-15 min.

Comentaris