Pollastre amb samfaina 

Img_0014

4 persones

Ingredients

  • 1 unitat (200-300 g) albergínia
  • 2 grans all
  • 2 unitats (400-500 g) ceba
  • farigola
  • 1 cullerada oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc
  • 1 unitat (100-150 g) pebrot verd
  • 1 unitat (300-400 g) pebrot vermell
  • 1 unitat pollastre
  • sal
  • 3/4 kg (5 o 6 unitats) tomàquet madur
  • Categories

  • Segons
  • Aviram i conill
  • Antelació preferible:
    Aquest plat millora si es fa amb un dia d'antelació.

    Elaboració de la samfaina

    1 cullerada d’oli d'oliva verge (10 g)

    cebes (400-500 g),  a daus petits  

     

    1 pebrot verd (100-150 g), a rodanxes o en daus

    1 pebrot vermell (300-400 g), a rodanxes o en daus

    o 2 pebrots verds en comptes d'un de verd i un de vermell

     

    albergínia (200-300 g), sense pelar, a daus

    2 grans d’all, picats

    3/4 kg de tomàquets madurs (5 o 6 unitats), a daus

    sal

     

    Opcional:

    1 carbassó, mig pelat, a daus

    julivert trinxat

    Img_20160716_122239

    Comenceu a fer una samfaina: poseu tots els ingredients en una cassola ampla (a poder ser antiadherent i de cul gruixut) on després afegireu el pollastre, ho deixeu confitar, tapat, remenant de tant en tant (si veieu que queda massa sec, hi afegiu una mica d'aigua): uns 20 min (la deixem 5 min menys al foc del que indica la recepta samfaina perquè s'acabará de fer en el procés 2, quan fem la cocció del pollastre).

    Cocció del pollastre amb samfaina

    pollastre ( o bé 4 cuixes o bé 2 cuixes i 2 pits) –si es vol, es pot posar desossat– treta la pell, a trossos petits

     

    sal

    pebre blanc

    farigola

    Img_20160716_122532

    Afegiu el pollastre la la cassola, salpebrat, i remeneu.

    Tapeu la cassola i ho feu a foc lent, remenant de tant en tant (si veieu que queda massa sec, hi afegiu una mica d'aigua): uns 25 min.  

    Comentaris