Daus de bonítol amb arrebossat cruixent i salsa

Img_20161123_145648

Ingredients

  • 1g agar-agar
  • 1/4 de gra (1 g) all
  • 1/2 kg bonítol
  • 1 unitat (175 g) ceba
  • 150 g fruita seca (avellanes, ametlles, nous, festucs…)
  • 1 grapat de fulles julivert fresc
  • 300+50 =350 g (pot ser descremada) llet
  • una mica de ratlladura de la pell llimona
  • 15 g maizena
  • 14+92 =106 g oli d'oliva verge extra
  • 50 g, sec (, o pa torrat o galeta o carquinyoli pa
  • pebre blanc
  • 1 culleradeta pebre vermell dolç
  • 1+1+1=3 pessics sal
  • 1 raig vi ranci sec
  • Què és el bonítol?

    • El bonítol és un peix blau. La temporada va de juny a octubre.

     

    Ingredients alternatius

    Preparació del peix

    1/2 kg de bonítol, net, treta la pell, treta l'espina central i amb els lloms separats 

    Img_20170703_122400

    Acabeu de retirar les espines que quedin i retireu la sang que hagi quedat amb paper de cuina. Si a la peixateria no us han tret la pell, tragueu només la part de pell més gruixuda, l'altra no cal.

    Img_20170703_122823

    Talleu daus de bonítol de la mida d'un mos. No cal que els saleu.

    Elaboració de la resta de la recepta

    Vegeu la recepta Daus de melva amb arrebossat cruixent i salsa, on simplement haureu de substituir "melva" per "bonítol".

    Comentaris