Coca ràpida de verdures

Img_20170611_212640

Material obligatori

Thermomix

4 persones

Ingredients

  • 80 g ametlla crua
  • 1 llauna (uns 100 g un cop escorregut) bonítol en oli d'oliva verge extra
  • 1 unitat (uns 250 g) carbassó
  • 1,5 unitats (uns 250 g) ceba
  • 80 g (o farina blanca) farina integral
  • 120 g (si poseu emmental a la massa) o 60 g (si hi poseu mató) formatge emmental
  • 8 g llevat químic
  • 60 g (només si poseu mató a la massa) mató
  • 4 unitats ous (63-73 g)
  • pebre blanc
  • 1,5 unitats (uns 175 g) pebrot verd
  • 1 unitat (us 300 g) pebrot vermell
  • sal
  • Cocinando entre olivos (consultat el 2017)
    Velocidad Cuchara (consultat el 2017)

    Primer plat, segon plat o plat únic?

    • Aquesta coca pot constituir el plat únic d'un sopar, acompanyada d'una amanida.

     

    Temperatura de servei

    • Aquesta coca se serveix calenta o tèbia. Si en sobra, es pot tornar a escalfar una miqueta al forn o fins i tot es pot menjar freda.

     

    Antelació possible

    • Podeu preparar tota la recepta amb antelació (processos 1 a 5, 7 i 8) i deixar per al moment l'escalfament del forn (procés 6) i la cocció de la coca (procés 9).

     

    Conservació

    • Si en sobra, la podeu conservar en un tàper a la nevera o al congelador.

    Escorreguda de la tonyina

    1 llauna de bonítol de llauna o de tonyina de llauna (uns 100 g de bonítol, un cop escorregut)

    Img_20170903_210152_1

    Escorreu el bonítol; si l'oli de la llauna és d'oliva verge extra, reserveu-lo per fer-lo servir per elaborar la massa de la coca (1r pas del procés 7).

    Ratllada del formatge

    Us podeu saltar aquest procés si compreu el formatge emmental ratllat.

     formatge emmental, a trossos

     

    • 120 g

    si els 60 g de formatge que penseu fer servir per a la massa de la coca són d'emmental (els altres 60 g seran per gratinar la coca)

     

    o bé

     

    • 60 g 

    si els 60 g de formatge que penseu fer servir per a la massa de la coca són mató (els 60 g d'emmental seran per gratinar la coca)

    Img_20170611_171102

    Poseu-lo en el got de la thermomix.

    Img_20170611_171313

     Per ratllar-lo, programeu: 5 s, v=5-10.

    Img_20170905_202736
    • Si heu ratllat 120 g de formatge, reserveu-ne 60 g en un bol (seran per a la massa de la coca)  i 60 g en un altre (seran per a gratinar la coca).
    • Si heu ratllat 60 g de formatge, reserveu-los en un bol (seran per a gratinar la coca).

     (No renteu encara el got del robot).

    Elaboració de la farina d'ametlla

    Us podeu saltar aquest procés si compreu l'ametlla crua en pols (farina d'ametlla).

    80 g d'ametlla crua Marcona

    Img_20170905_200700

    Poseu-la en el got de la thermomix.

    Img_20170905_201021

    Per fer-la pols, programeu: 10 s, v=5-10.

    Img_20170905_202713

    Reserveu-la en un bol (no renteu encara el got del robot).

    Tamisatge de la farina i el llevat

    80 g de farina integral o de farina blanca

     

    8 g de llevat químic Royal 

     

     

    Img_20170905_201324

    Poseu la farina i el llevat en el got de la thermomix. 

    Img_20170905_201404

    Per aconseguir el mateix efecte que si ho tamiséssim, programeu: 5 s, v=5-10.

    Img_20170905_202656

    Reserveu-ho en un bol (no renteu encara el got del robot).

    Trossejament de les verdures

    pebrot vermell (uns 300 g), rentat i tretes les llavors, tallat a trossos 

     

    1,5 pebrots verds (uns 175 g), rentats i tretes les llavors, tallats a trossos 

     

    1,5 cebes (uns 250 g), pelades, tallades a vuitens 

     

    carbassó (uns 250 g), rentat i, si voleu, pelat, tallat en 4 o 5 trossos

     

    Opcional:

    olives blanques, espinyolades

    olives negres, espinyolades

    Img_20170905_202338

    Poseu-ho tot en el got de la thermomix. 

    Img_20170905_202424

    Per picar-ho grollerament, programeu: 4 s, v=4. Si veieu que els trossos són encara masa grans, programeu: 1 o 2 s més, v=4.

    Img_20170905_202621

    Aboqueu el contingut del got del robot en un bol i reserveu-ho  (no renteu encara el got del robot).

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 200º.

    Elaboració de la massa de la coca

    4 ous

    sal

    pebre blanc

     

    Només si no heu reservat oli d'oliva verge extra de la llauna de tonyina:

    34 g d'oli d'oliva verge extra (1,5 cullerades)

    Img_20170621_184030
    • Sense que calgui rentar el got, aboqueu-hi els ous i salpebreu-ho.  
    • Aboqueu-hi 34 g de l'OLI d'OLIVA VERGE EXTRA de la llauna de tonyina, que heu reservat,  o, en el seu defecte, de l'oli d'oliva verge extra que feu servir habitualment. 
    • Per batre-ho tot, programeu: 10 s, v=5.

    Només si de formatge ratllat n'heu reservat 1 únic bol amb 60 g 

    60 g de mató

     

    Img_20170905_203716
    • Afegiu al got del robot la barreja de FARINA i LLEVAT i  l'AMETLLA en POLS.
    • Afegiu al got
      • el mató (si heu reservat 1 bol amb 60 g de formatge ratllat)
      • o bé el FORMATGE RATLLAT d'un dels 2 bols que heu reservat (si heu reservat 2 bols amb 60 g de formatge ratllat cadascun).
    • Per barrejar-ho tot, programeu: 10 s, v=3.​
    Img_20170702_161812_1
    • Afegiu al got les VERDURES trossejades i la TONYINA escorreguda que heu reservat.
    • Per barrejar-ho tot, programeu: uns s, v=3. Si cal, programeu:  uns s més, v=3. Si cal, programeu: 1 s, v=4.

    Preparació de la safata de forn

    Img_20170905_204503

    Folreu una safata de forn d'uns 38 cm x 25 cm amb paper de forn.

    Img_20170905_205023

    Aboqueu la massa de la coca a la safata i mireu que quedi repartida uniformement. 

    Img_20170905_205233

    Empolseu el FORMATGE RATLLAT que heu reservat en un bol per sobre de la coca.

    Cocció de la coca al forn

    Img_20170905_213148

    Poseu la safata al forn calent: uns 20 min.

    Comentaris