Bròquil verd amb ametlles

Img_20140522_221358

4 persones

Ingredients

  • 50 g ametlles torrades
  • 1 unitat (1 kg) o 2 unitats si són petits  bròquil
  • 2 cullerades oli d'oliva verge extra
  • 1 unitat (300 g) pebrot vermell
  • MIRALPEIX, Assumpta: "Prepara tus menús para toda la semana" (p. 156), Ediciones de Bolsillo, Barcelona, 2002

    Aquest plat és molt bo calent però també es pot menjar fred.

    Cocció del bròquil

    1 bròquil mitjà (1 kg) o 2 de petits, net i tallats els rams 

     

    una mica més de 1/2 got d'aigua (uns 150 g)

    Dscn4489

    Feu el bròquil al vapor  a l'olla de pressió súper-ràpida sense afegir-hi sal:

    • Poseu l'aigua a l'olla​ , poseu-hi la reixeta o el cistellet i, a sobre, els rams de bròquil.
    • Espereu que aparegui la segona ratlleta de l’indicador de pressió; compteu: 3 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula (el bròquil ha de quedar tou, no ha de quedar al dente).

    Convé que no destapeu l'olla fins que feu l'últim procés, "Presentació del plat", per tal que la coliflor es mantingui humida del vapor d'aigua.

    Elaboració del sofregit de pebrot amb ametlles

    1 cullerada d'oli d'oliva verge extra (10 g)

     

    1 pebrot vermell (300 g), tallat a tires estretes

     

     

    Img_20140525_193318

    Escampeu l'oli per tot  el cul d'una cassola o paella antiadherent (i a poder ser de cul gruixut)  amb l'ajut d'un pinzell de silicona i escalfeu-lo. Poseu-hi les tires de pebrot uns minuts a foc fort sense tapar la cassola i, a continuació, abaixeu el foc i tapeu-la : en total uns 15 min, remenant tot sovint (ha de quedar el pebrot ben tou; vigileu que no es cremi).

     

    Traieu-ho del foc quan les ametlles comencin a agafar color.

    sal

     

    50 g d'ametlles torrades (unes 40 ametlles), picades gruixudes (podeu picar-les amb l'accessori picador de la batedora elèctrica)

    Img_20140525_213503

    Saleu el pebrot.

    Afegiu les ametlles picades a la cassola, remeneu-ho bé tot i apagueu el foc.

    Presentació del plat

    1 cullerada d'oli d'oliva verge extra

    Img_20140522_220957

    Poseu el bròquil a la safata on el servireu i amaniu-lo amb l'oli.

    Img_20140522_221137

    Aboqueu la barreja de pebrot i ametlles per sobre del bròquil amanit. 

    Comentaris