Bròquil verd amb ametlles

4 persones

Ingredients

  • 50 g ametlles torrades
  • 1 unitat (1 kg) o 2 unitats si són petits  bròquil
  • 2 cullerades oli d'oliva verge extra
  • 1 unitat (300 g) pebrot vermell
  • MIRALPEIX, Assumpta: "Prepara tus menús para toda la semana" (p. 156), Ediciones de Bolsillo, Barcelona, 2002

    Aquest plat és molt bo calent però també es pot menjar fred.

    Cocció del bròquil

    1 bròquil mitjà (1 kg) o 2 de petits, net, separats els rams de manera que quedin ben petitons, i amb els tronxos més gruixuts tallats a daus ben petitons

     

    una mica més de 1/2 got d'aigua (uns 150 g)

    Feu el bròquil al vapor  a l'olla de pressió súper-ràpida sense afegir-hi sal:

    • Poseu l'aigua a l'olla​ , poseu-hi la reixeta o el cistellet i, a sobre, els rams de bròquil.
    • Espereu que aparegui la segona ratlleta de l’indicador de pressió; compteu: 3 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula (el bròquil ha de quedar tou, no ha de quedar al dente).

    Convé que no destapeu l'olla fins que feu l'últim procés, "Presentació del plat", per tal que la coliflor es mantingui humida del vapor d'aigua.

    Elaboració del sofregit de pebrot amb ametlles

    10 g d'oli d'oliva verge extra (una mica menys d'1 cullerada)

     

    1 pebrot vermell (300 g), tallat a tires estretes

     

     

    Escalfeu l'oli en una cassola o paella antiadherent (i a poder ser de cul gruixut). Poseu les tires de pebrot a la cassola uns minuts a foc fort, sense tapar-la i, a continuació, abaixeu el foc i tapeu-la : en total uns 15 min, remenant tot sovint (ha de quedar el pebrot ben tou; vigileu que no es cremi).

    sal

     

    50 g d'ametlles torrades (unes 40 ametlles), picades gruixudes (podeu picar-les amb l'accessori picador de la batedora elèctrica)

    Saleu el pebrot.

    Afegiu les ametlles picades a la cassola, remeneu-ho bé tot i apagueu el foc.

    Presentació del plat

    1 cullerada d'oli d'oliva verge extra

    Poseu el bròquil a la safata on el servireu i amaniu-lo amb l'oli.

    Repartiu la barreja de pebrot i ametlles per sobre del bròquil amanit. Aboqueu-hi també la mica de suc que ha quedat a la cassola del sofegit (escureu la cassola amb una llengua de silicona).

    Comentaris