Amanida de llenties amb nous 

Dscn3221

4 persones

Ingredients

  • 1unitat ceba
  • 1 unitat ceba tendra
  • 8 fulles enciam
  • 250 g llenties pardines
  • 1 unitat llimona
  • 1 culleradeta mostassa
  • 100 g (pelades) nous
  • 3 cullerades oli d'oliva verge extra
  • 1 unitat pastanaga
  • sal
  • 4 unitats tomàquet d'amanir
  • Eroski Consumer (consultat el 2013)

    Aquesta amanida pot constituir un plat únic acompanyada d'un entrant lleuger.

    Cocció de les llenties

    250 g de llenties pardines

    ceba partida per la meitat

    pastanaga partida per la meitat

    Img_20141029_125821

    Poseu-ho tot en una cassola. 

     

    aigua

    sal

    Img_20141029_125948

    Aboqueu aigua a la cassola, que cobreixi les llenties 3 dits per sobre, i saleu-ho.

    Img_20140420_195710

    Poseu la cassola al foc. Quan arrenqui el bull, abaixeu el foc i compteu el temps: uns 20 min (si al llarg del procés veieu que s'acaba l'aigua, afegiu-n'hi de calenta).

    Comproveu la cocció; si encara no són prou cuites, deixeu-les una estona més al foc.

    Img_20140420_203523_1

    Aneu escorrent les llenties amb una escumadora i aneu-les posant a la safata on servireu el plat (si les escorréssiu amb una escorredora, se us podrien aixafar). 

    Escorreu les verdures amb l'escumadora i reserveu-les per a una altra ocasió.

    Reserveu el caldo, que podeu refredar i prendre com a aperitiu.

    Deixeu refredar les llenties a la safata on fareu l'amanida

    Elaboració de la vinagreta

    1 cullerada de suc de llimona (o de

                              vinagre de vi negre)

    3 cullerades d'oli d'oliva verge

    1 culeradeta de mostassa

    1 pessic de sal

    Img_20141030_081742

    Bateu-ho en un bol (podeu fer-ho amb una forquilla, però va més bé fer-ho amb un batedor per escumar la llet).

    Preparació de l'amanida de llenties i nous

    1 ceba tendra, la part blanca, a trossets

     

    4 tomàquets d'amanir, a trossets 

     

    100 g de nous sense closca, a trossets

     

    8 fulles d'enciam, a trossets

     

    Opcional: formatge fresc, a daus

    Img_20141030_084452_2

    Afegiu-ho tot a la safata de les llenties.

    Img_20141030_084712

    Aboqueu la vinagreta a l'amanida i  barregeu-ho tot bé.

    Comentaris

    • Pilar 13 de Juny de 2013 14:58

      Molt interesant. Sempre va bé la confirmació d'una experta, de com elaborar una senzilla vinagreta. Vaig a posar les llenties en remull i per fi faré una recepta cartesiana. Guai!!! M'agraden perquè són comestibles, no quadres de menjar!

    • Receptes cartesianes 13 de Juny de 2013 16:41

      Pilar, les llenties pardines, no cal posar-les en remull. De manera que, si vols, et pots posar-les a fer ara mateix.

    • Helena 14 de Juny de 2013 22:00

      Segur que la faré però hi afegiré o pasta o arròs o blat de moro. La proteina completa és llegum + hidrats de carboni (això ens ho diuen a la dieta). Les nostres àvies ja feien arròs amb llenties...