Conill amb mostassa

Dscn3153

4 persones

Ingredients

  • 1 unitat ceba
  • 1 unitat, a trossos conill
  • farigola
  • julivert fresc
  • 150 cm3 llet
  • 1 fulla llorer
  • 1 culleradeta maizena
  • 3 culleradetes mostassa
  • 2 cullerades oli d'oliva verge extra
  • 300 g pastanaga
  • sal
  • 100 cm3 vi blanc sec
  • 250 g xampinyons
  • Categories

  • Segons
  • Aviram i conill
  • MIRALPEIX, Assumpta: "Aprendre de cuinar" (p. 303), Eumo Editorial, Vic, 2000

    Elaboració del sofregit

    conill, a trossos mitjanets

    2 cullerades d'oli d'oliva verge

    Poseu l'oli en una cassola (a poder ser antiadherent i de cul gruixut) i sofregiu  el conill fins que comenci a estar daurat.

    1 ceba, a làmines fines 

    300 g de pastanagues, a rodanxes

    Afegiu-ho a la cassola, fins que quedi una mica daurat: uns 10 min.

    100 cm3 de vi blanc sec (1 got dels de vi)

    Afegiu-lo a la cassola i deixeu-lo reduir: 1 min.

    Primera part de la cocció del conill

    150 cm3 d'aigua

    sal

     

    1 fulla de llorer

    farigola

    unes branques de julivert

    Afegiu-ho a la cassola, remeneu i tapeu-la: 25 min.

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 175º.

    Cocció dels xampinyons

    un rajolí d'oli d'oliva verge

     

    250 g de xampinyons, netejats, separat el peduncle del barret, tallat el barret a làmines i el peduncle a rodanxes

     

    [Per netejar els xampinyons, talleu la part del peduncle que està molt bruta de terra i descarteu-la; renteu els xampinyons ràpidament amb aigua (no els deixeu en remull perquè perdrien gust).]

    En una paella, sofregiu els xampinyons a foc viu: uns 10 min.

    Reserveu-los a la mateixa paella.

    Elaboració de la salsa a la mostassa

    2 o 3 culleradetes de mostassa

    (segons agradi)

    150 cm3 de llet

    1 culleradeta de maizena

    En el got de la batedora elèctrica (o en un bol més baix on s'hi pugui posar la batedora), barregeu-ho amb la batedora.

     

    Quan la primera part de la cocció del conill estigui acabada, afegiu al got una part de les pastanagues de la cassola i el suc, i reduï-ho a puré amb la batedora.

    Segona part de la cocció del conill

    Aboqueu la salsa a la mostassa a la cassola del conill i remeneu. Tapeu la casola amb una tapadora que pugui anar al forn i poseu-la al forn calent: 15 min.

    Presentació del conill a la mostassa

    Afegiu els xampinyons a la cassola del conill i remeneu.

    Comentaris