Faves estofades amb suc de raïm

Tria el mètode d'elaboració

4 persones

Ingredients

  • 1 cabeça all
  • 1/2 unitat canonet de canyella
  • 2 unitats (uns 400 g) ceba
  • farigola
  • 2 kg amb tavella (uns 700 g un cop triades) faves
  • llorer
  • menta fresca
  • 1cullerada (10 g) oli d'oliva verge extra
  • 300 g raïm blanc
  • romaní
  • sal
  • 1/2 culleradeta sucre
  • 4 unitats (uns 400 g) tomàquet madur
  • Publicat a la revista “Integral”

    Antelació optativa:
    Aquest plat es pot fer amb antelació (la vigília si es vol).

    El sofregit

    1 cullerada d'oli d'oliva verge extra (10 g)

     

    2 cebes (uns 400 g), picades

     

    1 cabeça d’alls, amb el grans sencers pelats

    Sofregiu la ceba i els alls a l'olla de pressió súper-ràpida sense la tapadora de pressió fins que agafin color: uns 10 min.

    tomàquets (uns 400 g), ratllats o picats amb l'accessori picador de la batedora elèctrica

     

    farigola

    1 fulla de llorer

    menta

    romaní

    1/2 canonet de canyella (uns 5 g)

    Afegiu-ho a l'olla sense la tapadora de pressió: uns 10 min.

    sal

     

    1/2 culleradeta de sucre (per treure l'acidesa del tomàquet)

    Afegiu-ho i remeneu.

    Elaboració del suc de raïm

    400 g de raïm blanc

    Feu nets amb aigua els grans de raïm sense treure ni pell ni pinyols, poseu-los en el got de la thermomix.

    Tritureu-los: 2 min, v=5-10; si no ha quedat ben triturat, programeu la mateixa velocitat 1 min més (els pinyols triturats així no donen cap gust amarg).

    Feu nets amb aigua els grans de raïm i retireu-ne-ne els pinyols. Poseu el raïm en el got de la batedora elèctrica i bateu-lo una estona a velocitat màxima per reduir-ho a puré.

    Cocció de les faves amb suc de raïm

    2 kg de faves, que heu de triar

    (un cop triades pesaran uns 700 g)

    Poseu les faves i el suc de raïm a l'olla i tapeu-la amb la tapadora de pressió. Espereu que aparegui la segona ratlleta de l'indicador de pressió; compteu: 4 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula.

    Comentaris