Albergínies escalivades 

Dscn2758_2

Ingredients

  • 8 unitats albergínia
  • ​Escalivat de les albergínies

    8 albergínies

    (se'n poden posar tants com caben a la safata del forn)

    Renteu-les amb aigua.

    Poseu-les a la safata del forn, deixant prou espai entre elles per poder-les girar còmodament al llarg de la cocció (no hi afegiu ni sal ni oli ni res).

    Poseu la safata al forn, tan amunt com sigui possible, de manera que les albergínies pràcticament toquin el gratinador.

     

    Una segona opció (així no queden tan bé):

    Podeu posar la safata al centre del forn, que abans heu d'haver escalfat a 200º,  si voleu fer-les al forn en comptes de al gratí.

    Engegueu el gratinador: uns 30 min; aproximadament cada 10 min, gireu les albergínies perquè es vagin torrant de totes bandes.

     

    Si heu triat la segona opció:

    Deixeu les albergínies al forn: 1 h; a la meitat del procés, és a dir, al cap de mitja hora, haureu de tombar-les.

    Preparació de les albergínies per facilitar-ne la pelada

    Emboliqueu les albergínies amb paper d'alumini (abans es feia amb paper de diari) i espereu que es refredin.

    Pelada de les albergínies escalivades

    Traieu la pell de les albergínies.

    Podeu reservar-les en un tàper a la nevera per a quan les vulgueu per fer el procés 4, "Amaniment de les albergínies" o per incloure-less en una altra recepta. 

    Amaniment de les albergínies

    sal

    oli

    Feu tires de les albergínies i i amaniu-les amb oli i sal.  

    Comentaris