unes 60 o 70 croquetes
Aquest procés s'ha de fer la vigília.
2 pollastres, a quarts (millor treta la pell) (Si els pollastres són grans, es pot prescindir d'una cuixa o d'un pit, que es poden congelar.) sal
100 g d'aigua (10 cullerades; menys de 1/2 got)
1 fulla de llorer |
Saleu el pollastre, poseu-lo a l'olla de pressió súper-ràpida i afegiu-hi l'aigua. |
1 ceba, sencera o partida per la meitat 5 o 6 pastanagues senceres |
A sobre del pollastre, poseu-hi la reixeta o el cistellet amb la verdura. Espereu que aparegui la segona ratlla de l'indicador de pressió; compteu 3 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula. |
Reserveu les verdures en un plat. Reserveu el pollastre, sense caldo, en una safata, fins que no cremi. Si voleu fer caldo de pollastre, reserveu el caldo que ha quedat; si no, llenceu-lo. |
|
Quan el pollastre ja no cremi, traieu-li la pell si no l'heu tret abans (la llenceu), i desosseu-lo. Si voleu fer caldo de pollastre, reserveu els ossos; si no, llenceu-los. |
Aquest procés s'ha de fer la vigília.
1 l de llet sencera, semidescremada o descremada
4 cullerades de farina (poden ser 2 de maizena i 2 de farina) |
Poseu-ho en una cassola gran (on després hi afegirem el pollastre) i, fora del foc, bateu-ho amb la batedora elèctrica: uns 15 s .
|
sal |
Poseu la cassola al foc, saleu-ho i remeneu tota l'estona com si anéssiu a fer una beixamel. |
Abans que la beixamel estigui acabada de fer (per tant quan encara és força clara), amb la cassola encara al foc, aneu posant lel pollastre i les verdures a la cassola i tritureu-ho amb la batedora elèctrica (podeu posar-ho per exemple en 3 tandes). |
|
Quan ja hagueu aconseguit una pasta (no cal que sigui una crema, no passa res si queda algun trosset petitó), coeu-ho encara una estona més, remenant contínuament amb la cullera (compte que esquitxa) fins que sigui prou espès (tingueu en compte que en refredar-se s'espessirà). |
|
Tapeu la cassola i quan s'hagi refredat, poseu-la a la nevera, com a mínim tot un dia (perquè agafi la consistència adequada per formar les croquetes). |
pa ratllat ous, batuts |
Aneu agafant cullerades de pasta, els doneu forma de croqueta allargada i les passeu primer per l'ou batut i després per la farina de galeta. Aneu posant les croquetes en tàpers, de manera que no s'enganxin les unes amb les altres. Quan el pa ratllat del plat s'hagi agrumollat, passeu-lo per un colador de malla fina. |
Podeu posar les croquetes de pollastre al congelador. Quan les croquetes siguin congelades, podeu guardar-les en una bossa de plàstic perquè ocupin menys espai. |
oli d'oliva verge, volum que en requereixi la fregidora |
En una fregidora, fregiu les croquetes sense descongelar-les (vigileu, quan les traieu de la fregidora, que no hagi quedat el centre de la croqueta congelat): a 170º si les croquetes són grans (3 cm de diàmetre màxim o més) o a 180º si les croquetes són més petites (diàmetre màxim inferior a 3 cm). Escorreu-les i posu-les entre dues capes de paper absorbent de cuina per tal de retirar l'excés d'oli (poseu les croquetes en una sola capa, per tal que no s'aixafin). |
Comentaris