Verat amb patates i salsa d'avellanes i parmesà

4 persones

Ingredients

  • 1 gra all
  • 50 g avellanes torrades
  • 80 g formatge parmesà
  • 1 grapat de fulles julivert fresc
  • 80 g + 1 rajolí oli d'oliva verge extra
  • 600 g (3 unitats) patates
  • sal
  • 2 unitats (600 g) verat (caballa)
  • CARBÓ, Mireia: "La cuina salvavides" (p. 128), Viena Edicions, Barcelona, 2007

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 200º.

    Cocció al forn, 1a part: recocció de les patates 

    1 rajolí d'oli d'oliva verge extra

     

    uns 600 g de patates  (unes 3 patates), pelades i rentades, a rodanxes d'uns 3 mm de gruix 

    Unteu amb l'oli una safata apta per a forn; per calcular les dimensions de la safata, penseu que hi hauran de cabre 4 lloms de verat de manera que no se superposin i sense que sobri gaire espai (si triem una safata massa gran i distribuïm les patates de manera que ocupin una superfície  gaire més gran que la que ocupa el peix, no tindrem prou salsa per cobrir-ho tot).

     

    Distribuïu-hi les làmines de patata.

    Poseu la safata al forn calent: a 200º, 15 min.

    Cocció al forn, 2a part: cocció de les patates i del peix 

    verats d'uns 300 g cadacun, treta l'espina central i amb els dos lloms separats

    [Podeu substituir-ho per

    • 4 lloms de tonyina
    • o 4 supremes de salmó.]

     

    sal

    Acabeu de treure les espines que no us hagin tret a la peixateria. Eixugueu cada llom amb paper absorbent i saleu-los (poc perquè després hi posarem parmesà que ja és salat). Poseu-los a sobre de les patates.

    Poseu la safata al forn calent: abaixeu ara la temperatura a 180º, 15 min.

    Preparació de la salsa d'avellana i parmesà

    50 g d'avellanes torrades

    o de nous,

    o d'ametlles torrades

    o de pistatxos

     

    80 g de parmesà

    o de manxego sec

     

    1 gra d'all

    1 grapat de fulles de julivert

    sal

     

    80 g d'oli d'oliva verge extra

    Tritureu-ho tot en el got de la batedora elèctrica.

    Cocció al forn, 3a part: gratinat de la salsa

    Escampeu la salsa per sobre del peix i de les patates.

    Poseu la safata al forn a gratinar: uns 5 min.

    Comentaris