Xips de peles de poma

Ingredients

  • tantes com vulgueu, sempre que les peles us càpiguen a la safata sense superposar-se pomes
  • Categories

  • Per picar
  • Tasty (consultat el 2021)

    Per picar? Postres?

    • Podeu servir els xips de peles de poma per picar, com a part d'un aperitiu, formant part d'un berenar…

    Faig servir les peles. Però que en faig de les pomes?

     

    ​Si vull omplir tota la safata de forn de peles per aprofitar més la feina, d'on en trec tantes?

    • Durant uns quants dies, si heu de fer servir pomes pelades per a alguna recepta, 
      • renteu-les,
      • eixugueu-les
      • peleu-les (va molt bé pelar-les amb un pelador) i,
      • per conservar les peles, feu el següent:

     

    • Folreu un plat pla amb paper de cuina absorbent;
      • disposeu les peles al damunt del paper sense que se superposin;
      • si encara teniu més peles, disposeu-les a sobre d'aquesta nova capa de paper i torneu-les a cobrir amb paper.
      • cobriu les peles amb paper de cuina absorbent;
    • Aneu repetint aquest procés fins que ja no tingueu més peles.
    • Poseu un pes al damunt de l´última capa de paper (va bé posar-hi un altre plat pla) i reserveu-ho a la nevera.

     

    • Quan torneu a disposar de més peles, separeu el pes i torneu a seguir tot el procés des del començament, de manera que anireu augmentant el nombre de capes de peles separades per paper de cuina que reserveu a la nevera.

    Preparació dels xips de peles de poma

    pomestantes com vulgueu, sempre que les peles us càpiguen a la safata sense superposar-se

    Renteu-les, eixugueu-les i peleu-les (va molt bé pelar-les amb un pelador). 

    • Reserveu les pomes pelades per menjar així mateix, per eleborar una macedònia o per fer-les servir com a ingredient d'alguna recepta.
    • Reserveu les peles.

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 150º.

    Preparació de la safata de forn

    Folreu una safata de forn amb paper de forn.

    Esteneu-hi les PELES de POMA sense que se superposin (és indistint si les poseu cara amunt o cara avall, però us recomanem posar-les totes de la mateixa banda, per tal que quan toqui girar-les tinguem clar quines ja hem tombat i quines encara no).

    Cocció al forn dels xips de peles de poma

    • Poseu la safata al forn calent a 150º 20 min;
    • gireu les peles;
    • torneu a posar la safata al forn calent, 10 min.

    Cap al final del temps de cocció, estigueu una mica pendents del forn per poder treure una mica abans les xips del forn si considereu que ja estan prou daurades.

    Presentació

    Quan tragueu la safata del forn, les peles de poma encara seran toves. Deixeu-les una estoneta fora del forn abans de servir-les: fins que s'hagin tornat cruixents.

    Comentaris