Bastons de carbassó al forn amb formatge i all

Img_20190603_124939

4 persones

Ingredients

  • 3 grans (12 g) all
  • 1 kg (3-4 unitats) carbassó
  • 90 g (o emmental) formatge parmesà
  • 1,5 cullerades (21 g) oli d'oliva verge extra
  • 1 culleradeta orenga
  • pebre blanc
  • 1 pessic sal
  • Gastronomía & Cía  (consultat el 2019)
    Melanie Cooks  (consultat el 2019)

    Primer plat o acompanyament?

    • Podeu servir els bastons de carbassó 
      • com a primer plat (la recepta és per a 4 persones) 
      • com a acompanyament de carn o peix, 
      • o per picar.

     

    Temperatura de servei

    • Serviu els bastons de carbassó calents.

     

    Antelació possible

    • Podeu preparar els bastons de carbassó amb antelació i distribuir-los a la safata de forn on els coureu (processos 1, i 3); haureu de reservar la safata a la nevera ben tapada amb film transparent. Us quedarà per al moment només la cocció al forn (processos 2 i 4). 
    • Si voleu acompanyar-los amb alguna salsa, podeu fer la salsa (procés 5) amb antelació i reescalfar-la un moment abans de servir el plat.

     

    I si ens en sobren?

    • Guardeu-los a la nevera o al congelador.
    • Quan els vulgueu servir,
      • reescalfeu-los al forn un moment (no els redescalfeu al microones perquè us quedaria l'arrebossat estovat).

    Preparació de la safata de forn

    Img_20190324_121433

    Folreu la safata del forn amb paper de forn.

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 200º.

    Preparació del carbassó

    1 kg de carbassó (3-4 unitats), sense pelar

    Img_20190603_115059

    Renteu els carbassons, escapceu-ne les puntes i eixugueu-los. 

    Img_20190325_184028

    Talleu-los per la meitat transversalment i, a continuació, talleu cada meitat longitudinalment en quarts.

    1,5 cullerades d'oli d'oliva verge extra (21 g)

     

    3 grans d'all (12 g), picats 

    Img_20190603_120117

    Poseu els bastons de  carbassó en un bol gran i aboqueu-hi per sobre l'oli i l'all. Amb les mans, unteu bé tots els bastons amb l'oli i l'all.

    Img_20190603_120544

    Poseu el carbassó a la safata de forn amb la pell cap avall, en una sola capa.

    1 pessic de sal (compte que el formatge ja és salat)

     

    pebre blanc

     

    1 culleradeta d'orenga

     

    90 g de formatge parmesà o emmental, ratllat

    Img_20190603_121326_1

    Espolseu-ho tot per sobre.

    Cocció del carbassó al forn

    Img_20190603_124257

    Poseu la safata al forn calent: amb l'escalfor de dalt i de baix, 15 min.

    A continuació, engegueu el gratinador4 min (fins que s'hagi daurat).

    Presentació

    Img_20190603_124939

    Podeu servir els bastons de carbassó

    Comentaris