Paté vegetal de castanyes, xampinyons i mató

Img_20171220_135610

uns 400 g

Ingredients

  • 3 grans all
  • 100 g (7- 10 unitats) castanyes
  • 120 g (podeu fer-lo segons la recepta cartesiana) mató
  • 14 + 14 = 28 g (1+1= 2 cullerades) oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc
  • sal
  • 150 g xampinyons
  • 60 g (l'obteniu en fer el mató; podeu substituir-lo per aigua o llet si el mató el compreu) xerigot
  • Aperitiu, primer plat, segon plat o postres?

    • El paté de castanyes, xampinyons i mató es pot servir com a aperitiu, o per esmorzar o berenar, untat sobre unes llesques de pa o unes torrades, al damunt d'unes rodanxes de poma, d'uns talls de tomàquet… 

     

    Temperatura de servei

    • Aquest paté se serveix fred o a temperatura ambient.

     

    Antelació opcional

    • Podeu preparar tota la recepta amb antelació i reservar-la en un tàper a la nevera. 

     

    Conservació

    • Podeu conservar aquest paté a la nevera, en un pot de vidre amb tapa hermètica o en un tàper, 3 o 4 dies.

     

    Oi que hi ha una altra recepta cartesiana de paté vegetal molt semblant a aquest?

     

    Cocció de les castanyes

    100 g de castanyes (7-10 unitats)

     

    aigua

     

    Img_20180114_092850

    Feu un parell d'incisions a cada castanya. Poseu-les en un bol apte per a microones i cobriu-les d'aigua.

    Img_20180114_092932

    Poseu el bol al microones i, per coure-les, programeu: 800 W, 10 min

    Img_20181112_120005

    Escorreu les castanyes i quan ja no cremin peleu-les i trossegeu-les una mica.

    Elaboració del sofregit

    14 g d'oli d'oliva verge extra (1 cullerada)

     

    3 grans d'all, pelats i a làmines

    Img_20171220_130603

    En una cassola o paella (si pot ser antiadherent i de fons gruixut), poseu-hi l'oli i l'all, en fred. 

     

    Poseu-ho al foc: 1 o 2 min, fins quan tot just l'all comenci a agafar color  (compte, que de seguida es crema).

    150 g de xampinyons, net, a làmines

    Img_20181112_120053
    Poseu l'aigua a l'olla​ , poseu-hi la reixeta o el cistellet i, a sobre, els rams de bròquil.
    Espereu que aparegui la segona ratlleta de l’indicador de pressió; compteu: 1 o 2 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula (la carbassa ha de quedar ben tova).

    Afegiu-ho a la cassola: a foc moderat, uns 5 min, remenant sovint.

    Img_20181112_120304

    Afegiu les castanyes al sofregit i poseu la cassola al foc: uns 2 minremenant.

    Elaboració del paté 

    Img_20181112_122715

    Aboqueu el contingut de la cassola en el got de la batedora elèctrica. 

    120 g de mató

    [Podeu fer el mató vosaltres, ja sigui tallant la llet amb suc de llimona, ja sigui tallant-la amb iogurt. Reserveu 60 g de xerigot per a aquesta recepta.]

     

    Img_20181112_123037

    Afegiu-ho al got.

    14 g d'oli d'oliva verge extra (1 cullerada)

     

    60 g de xerigot (4 cullerades no plenes)

    Podeu substituir-lo per llet, que pot ser descremada, si el mató l'heu comprat i no dispodeu de xerigot.

     

    sal

    pebre blanc

    Img_20181112_124030

    Afegiu-ho al got i tritureu-ho tot amb la batedora elèctrica (ha de quedar un puré amb una textura cremosa). 

    Conservació

    Img_20171220_135200_1

    Reserveu el paté a la nevera, en un pot de vidre amb tapa hermètica o en un tàper.

    Presentació del plat

    Img_20181018_162136

    Podeu servir aquest paté a sobre d'unes llesques de pa o d'unes torrades, com a aperitiu o per esmorzar o berenar, al damunt d'unes rodanxes de poma, d'uns talls de tomàquet…

    Comentaris