Amanida de carbassó amb vinagreta d'alfàbrega i nous

Img_20181003_144002_12

Material obligatori

Microones

4 persones

Ingredients

  • 6 g alfàbrega fresca
  • 600 g (2- 3 unitats) carbassó
  • 100 g formatge fresc
  • 40 g (pes un cop pelades) nous
  • 50 g (3,5 cullerades) oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc
  • 4 g (1 culleradeta de cafè) sal
  • 8 unitats tomàquet cirerol
  • 6 g vinagre de Xerès
  • Mans (consultat el 2018)


     

    Temperatura de servei

    • Aquest plat se serveix a temperatura ambient o fred.

     

    Primer plat o acompanyament?

    • Podeu servir el carpaccio de carbassó com a primer plat (la recepta és per a 4 persones) o bé com a acompanyament de carn, peix, llegum…

     

    Per què fem servir el microones, en aquesta recepta?

    • Fem servir el microones per fer un petit inici de cocció de les làmines de carbassó (procés 2). Però si feu les làmines ben primes, podeu deixar-les crues, si us agrada, i saltar-vos aquest procés.

     

    Antelació necessària

    • Si no voleu menjar el carbassó cru, sinó que el voleu coure lleugerament, l'heu de coure (procés 2) amb una mica d'antelació perquè tingui temps de refredar-se.​

     

    Antelació opcional

    • Podeu fer tota la recepta amb antelació i reservar-la en un tàper a la nevera.

     

    Antelació convenient

    • Convé que feu tota la recepta amb una mica d'antelació per tal  de deixar macerar una estona el carbassó amb la vinagreta (procés 4). 

    Preparació del carbassó

    600 g de carbassó (2-3 unitats), sense pelar

    Img_20181003_102759

    Renteu-els carbassons i escapceu-ne les puntes. Talleu-los per la meitat transversalment. 

    Img_20181022_123208_1

    Amb una mandolina, talleu longitudinalment cada meitat a làmines molt i molt fines. 

    Petita cocció del carbassó

    • Si us agraden les làmines de carbassó crues i que siguin ben cruixents, salteu-vos aquest procés.
    • Si preferiu aplicar al carbassó un petit inici de cocció (seguirà quedant una mica cruixent), feu aquest procés.
    Img_20181003_103810

    Poseu les làmines de carbassó en un estoig de silicona (o en un recipient amb tapa no hermètica apte per a microones).

    Img_20181022_124214

    Poseu l'estoig al microones i programeu: 800 W, 4 min (si us agrada més cruixent, podeu programar menys temps).

    Deixeu-ho reposar, tapat: 1 min.

    Obriu l'estoig i feu immediatament el pas següent.

    Img_20181003_104818

    Esteneu el carbassó a la safata on el servireu i deixeu que es refredi.

    Preparació de la vinagreta d'alfàbrega i nous

    6 g de fulles d'alfàbrega fresca

     

    50 g d'oli d'oliva verge extra (3,5 cullerades)

     

    6 g de vinagre de xerès

     

    40 g de nous (el pes és un cop pelades)

     

    4 g de sal (1 culleradeta de cafè)

    pebre blanc

    Img_20181003_105802

    Poseu-ho tot en el got de la batedora elèctrica i tritureu-ho (podeu conservar aquesta salsa a la nevera en un pot de vidre de tapa hermètica).

    Maceració del carbassó amb la vinagreta d'alfàbrega i nous

    Img_20181024_134759_1

    Amaniu les làmines de carbassó amb vinagreta d'alfàbrega i nous: barregeu ho bé; reserveu una mica de vinagreta per a quan serviu el plat: .

     

    Deixeu macerar una estona el carbassó amb la vinagreta, tapat, a la nevera.

    Presentació

    8 tomàquets cirerol, rentats i tallats per la meitat o a quarts

     

    100 g de formatge fresc, a daus

    Img_20181003_144002_1

    Serviu el carpaccio de carbassó en els plats.

    Distribuïu els tomàquets i els daus de formatge per sobre del carbassó de cada plat i ruixeu-los amb la vinagreta d'alfàbrega i nous que heu reservat.

    Comentaris