Paté vegetal de castanyes, xampinyons i tofu 

uns 350 g 

Ingredients

  • 3 grans (12 g) all
  • 100 g (7- 10 unitats) castanyes
  • 14+27=41 g (3 cullerades) oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc
  • sal
  • 120 g tofu
  • 150 g xampinyons
  • El blog de Claudia & Julia (consultat el 2017)

    Aperitiu, primer plat, segon plat o postres?

    • El paté de castanyes, xampinyons i tofu es pot servir com a aperitiu, o per esmorzar o berenar, untat sobre unes llesques de pa o unes torrades, al damunt d'unes rodanxes de poma, d'uns talls de tomàquet… 

     

    Temperatura de servei

    • Aquest paté se serveix fred o a temperatura ambient.

     

    Antelació opcional

    • Podeu preparar tota la recepta amb antelació i reservar-la en un tàper a la nevera. 

     

    Conservació

    • Podeu conservar aquest paté a la nevera, en un pot de vidre amb tapa hermètica o en un tàper, 3 o 4 dies.
    • També podeu congelar-lo; en aquest cas, abans de consumir-lo, deixeu-lo descongelar a la nevera.

     

    Oi que hi ha una altra recepta cartesiana de paté vegetal molt semblant a aquest?

     

     

    Cocció de les castanyes

    100 g de castanyes (7-10 unitats)

     

    aigua

     

    Feu un parell d'incisions a cada castanya. Poseu-les en un bol apte per a microones i cobriu-les d'aigua.

    Poseu el bol al microones i, per coure-les, programeu: 800 W, 10 min

    Escorreu les castanyes i quan ja no cremin peleu-les i trossegeu-les una mica.

    Elaboració del sofregit

    14 g d'oli d'oliva verge extra (1 cullerada)

     

    3 grans d'all, pelats i a làmines

    En una cassola o paella (si pot ser antiadherent i de fons gruixut), poseu-hi l'oli i l'all, en fred. 

     

    Poseu-ho al foc: 1 o 2 min, fins quan tot just l'all comenci a agafar color  (compte, que de seguida es crema).

    150 g de xampinyons, net, a làmines

     

    120 g de tofu, escorregut, a daus petits

    [Si us sobra tofu, renteu-lo amb aigua, guardeu-lo en un tàper, cobert d'aigua, i aneu canviant l'aigua cada dia.] 

    Poseu l'aigua a l'olla​ , poseu-hi la reixeta o el cistellet i, a sobre, els rams de bròquil.
    Espereu que aparegui la segona ratlleta de l’indicador de pressió; compteu: 1 o 2 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula (la carbassa ha de quedar ben tova).

    Afegiu-ho a la cassola: a foc moderat, uns 5 min, remenant sovint.

    Afegiu les castanyes al sofregit i poseu la cassola al foc: uns 2 minremenant.

    Elaboració del paté 

    Aboqueu el contingut de la cassola al got de la batedora elèctrica. 

    27 g d'oli d'oliva verge extra (2 cullerades)

     

    40 g d'aigua (4 cullerades no plenes)

     

    sal

    pebre blanc

    Afegiu-ho al got i tritureu-ho tot amb la batedora elèctrica (ha de quedar un puré amb una textura cremosa). 

    Conservació

    Reserveu el paté a la nevera, en un pot de vidre amb tapa hermètica o en un tàper.

    Presentació del plat

     

    • Podeu servir aquest paté com a aperitiu o per esmorzar o berenar, a sobre d'unes llesques de pa o d'unes torrades, al damunt d'unes rodanxes de poma, d'uns talls de tomàquet…

    Comentaris