Púding de peix al microones

Img_20181111_134900

Material obligatori

Microones

4 persones 

LÉKUÉ; FUNDACIÓ ALÍCIA: "Microtrucs" (p. 42), RBA Libros, Barcelona, 2014

Temperatura de servei

  • Aquest púding és tan bo calent com fred.

 

Primer plat o segon plat?

 
calent, cobert amb  acompanyat d'uns xampinyons, d'una amanida o dfred, cobert amb una salsa de cogombre i iogurt, o de salsa lactonesa o maionesa, o d'una salsa de tomàquet freda, i acompanyat d'una amanida verda, d'uns tomàquets amanits…
  • Podeu servir-lo d'entrant, untat al damunt d'una llesca de pa o d'una torrada (l'estaríem fent servir com a paté de peix).
  • Podeu servir-lo per esmorzar o berenar, untat al damunt d'una llesca de pa o d'una torrada o en un entrepà (l'estaríem fent servir com a paté de peix).

Processos estalviables

  • Si disposeu de 140 g de sofregit de ceba i tomàquet -que podeu tenir reservat a la nevera o al congelador-, us podeu saltar els processos 1 i 2.
  • Si no disposeu de 140 g de sofregit de ceba i tomàquet, però disposeu de 60 g de sofregit de ceba -que podeu tenir reservat a la nevera o al congelador-, us podeu saltar el procés 1.
  • Si disposeu de 200 g de sobres de peix cuit, us podeu saltar el procés 3.

 

Antelació opcional

  • Va molt bé haver preparat el sofregit de ceba amb antelació (procés 1) i millor encara haver preparat el sofregit de ceba i tomàquet amb antelació (procesos 1 i 2).
  • Podeu haver cuit el peix amb antelació (procés 3); si en teniu, podeu aprofitar algunes les sobres de peix d'alguna altra recepta.
  • Podeu preparar la massa del púding (procesos 1 a 4) i repartir-la en els motlles (procés 5) amb antelació; els haureu de reservar, tapats (per exemple amb film transparent) a la nevera i només us quedarà per a l'últim moment la cocció del púding (procés 6), que són 5 min. 

Elaboració del sofregit de ceba

Amb les quantitats dels ingredients que indiquem (200 g de ceba i 100 g de tomàquet madur), obtindreu:

  1. uns 60 g de sofregit de ceba en el procés 1;
  2. uns 140 g de sofregit de ceba i tomàquet, que és el que necessitem, en el procés 2, .

Però penseu que aquest pes pot variar força segons les cebes i els tomàquets que feu servir. 

El més pràctic és fer sofregit en més quantitat amb antelació, repartir-lo en tàpers i conservar-lo al congelador per poder-lo fer servir quan ens interessi.

 

  • Si disposeu de 140 g de sofregit de ceba i tomàquet -que podeu tenir reservat a la nevera o al congelador-, us podeu saltar aquest procés i el següent.
  • Si no disposeu de 140 g de sofregit de ceba i tomàquet, però disposeu de 60 g de sofregit de ceba -que podeu tenir reservat a la nevera o al congelador-, us podeu saltar aquest procés i passar directament al següent; si el sofregit també té pastanaga o pebrot o alguna altra verdura, també va bé.

14 g d'oli d'oliva verge extra (1 cullerada)

Img_20141122_175221

En una cassola (si pot ser antiadherent i de fons gruixut), on fareu tot el sofregit, poseu-hi l'oli. Poseu-ho al foc: fins que sigui calent.

200 g de ceba (1-1,5 cebes), pelada i picada

Img_20181110_141436

Afegiu la ceba a la cassola, sense tapa.

En el primer moment poseu el foc fort, però de seguida abaixeu molt el foc i tapeu la cassola. Aneu remenant i controlant que la ceba no es cremi, fins que quedi ben tova (si cal, de tant en tant afegiu-hi una mica d'aigua, apugeu el foc perquè s'evapori una mica i torneu-lo a abaixar): com a mínim 8 min, però millor si la deixeu més.

Elaboració del sofregit de ceba i tomàquet 

farigola

romaní

1 fulla de llorer

 

1 pessic de sal

Img_20181110_141617

Afegiu les herbes aromàtiques i la sal  a la cassola del sofregit de ceba i remeneu.

100- 150 g de tomàquet madur, rentat i escorregut,  

  • ratllat
  • o triturat amb l'accessori picador de la batedora elèctrica (si us molesten les pells, peleu-los abans, però penseu que un cop tot cuit quasi no es notaran)
Img_20190218_115327

Afegiu el tomàquet a la cassola, que deixareu destapada perquè l'aigua del tomàquet es vagi evaporant; quan vegeu que queda poc líquid, tapeu-la. Aneu remenant de tant en tant, fins que agafi consistència de salsa (no ha de ser líquida; tampoc ha de ser totalment eixuta; ha de tenir una consistència cremosa): uns 5 min (dependrà de la quantitat d'aigua que tingui el tomàquet).  

Cocció del peix

Podeu estalviar-vos aquest procés si disposeu de 200 g de sobres de peix cuit.

250 g de lluç o de qualsevol altre peix, en supremes, o a rodanxes, o bé amb els lloms separats 

(potser queda més bo amb peix blanc) 

 

20 g d'aigua (2 cullerades no plenes)

Img_20171110_142842_1

Poseu l'aigua a l'estoig de silicona (o en un altre recipient amb tapa apte per a microones).

Poseu la reixeta a l'estoig.

Poseu el peix a sobre de la reixeta.

Img_20171110_143821

Poseu l'estoig al microones i programeu: 800 W, 2 min 30 s.

Deixeu reposar l'estoig: tapat, 1 min. Si encara no està cuit, programeu 30 s més al microones.

Preparació de la massa del púding

Obtindreu uns 400 g de massa,

Img_20190218_115226

Aboqueu 200 g de PEIX cuit, tretes la pell i les espines, al got de la batedora elèctrica.

ous

60 g de llet sencera 

sal

pebre blanc

Img_20181110_142421

Afegiu-ho tot al got de la batedora.

Img_20181110_143008

Afegiu-hi 140 g de SOFREGIT de ceba i tomàquet.

Img_20181110_143820

Tritureu-ho tot.

Preparació dels motlles amb el púding

unes gotes d'oli d'oliva verge extra

Img_20171206_142923

Amb l'ajut d'un pinzell de silicona, unteu amb oli 4 vasets o flameres de silicona de com a mínim 100 cm3 de capacitat.

Img_20190218_120319

Repartiu la massa que heu preparat en els 4 gotets, uns 100 g a cada gotet.

Cocció del púding

Img_20181110_210917
  • Si voleu coure els 4 púdings alhora 

Poseu els 4 vasets al microones i programeu: potència 900 W, 5 min.

 

  • Si voleu coure només 2 púdings alhora

Poseu els 2 vasets al microones i programeu: potència 900 W, entre 2 min i 2,5 min.

 

  • Si voleu coure només 1 púding

Poseu 1 vaset al microones i programeu: potència 900 W, entre 1,5 min i 2 min.

 

Controleu que els púdings hagin quallat i, si encara no han quallat del tot, deixeu-los aguns segons més.

Presentació

Img_20181110_211801

Desemmotlleu cada púding en el plat on el servireu. 

Img_20181110_212459_1

Podeu servir-lo, calent, de segon plat, cobert amb

acompanyat d'uns xampinyons, d'unes verdures cuites al vapor o a la planxa, s'unes patates al forn gratinades, d'una amanida, d'un tomàquets cirerol…

Img_20181111_134900

Podeu servir-lo, fred, de segon plat, cobert amb

acompanyat d'una amanida, d'uns tomàquets amanits…

Img_20190219_081322

També podeu servir-lo com a entrant o per esmorzar o berenar, trencant-lo amb un ganivet, untat al damunt d'una llesca de pa o d'una torrada.

Comentaris