Llobarro a la provençal

Img_20171110_144259

Material obligatori

Microones

2 persones

Ingredients

  • 1 pessic farigola
  • 1 unitat (uns 220 g els dos lloms un cop treta l'espina) llobarro
  • 1 raig oli d'oliva verge extra
  • 8 unitats olives negres
  • pebre blanc
  • sal
  • 8 unitats tàperes
  • 2 unitats tomàquet madur
  • LÉKUÉ; FUNDACIÓ ALÍCIA: "La guia de Lékué" (p. 79), Penguin Random House Grupo Editorial, S.A.U, Barcelona, 2017

    Preparació de la vinagreta. Primera part

    2 tomàquets madurs, a dauets

    8 tàperes, partides per la meitat

     

    8 olives negres, espinyolades i trossejades

     

    1 pessic de farigola (va bé que sigui en pols)

     

    pebre blanc

    Img_20171202_143134

    Barregeu-ho tot en un bol petit. Reserveu-ho.

     

    [La sal no l'afegim encara, per evitar que el tomàquet deixi gaire aigua; l'afegirem just abans de servir el plat (procés 3).]

     

    [L'oli no l'afegim encara per si després volem temperar al foc el contingut d'aquest bol (1r pas del procés 3); l'afegirem juntament amb la sal, just abans de servir el plat (2n pas del procés 3).]

    Cocció del llobarro

    1 llobarro, treta l'espina central i amb els dos lloms separats (uns 220 g els dos lloms)

     

    40 g d'aigua (4 cullerades no plenes)

    Img_20171110_142842_1

    Poseu l'aigua a l'estoig de silicona (o en un altre recipient amb tapa apte per a microones).

    Poseu la reixeta a l'estoig.

    Poseu els 2 lloms a sobre de la reixeta.

    Img_20171110_143821

    Poseu l'estoig al microones i programeu: 800 W, 2 min 30 s.

    Deixeu reposar l'estoig: tapat, 1 min. Si el peix encara no està cuit, deixeu-lo al microones 30 s més.

    Preparació de la vinagreta. 2a part

    • Si voleu que la vinagreta no refredi el peix (sobretot si és hivern),

    aboqueu-la en una paella i tempereu-la al foc: destapada, uns s. 

     

    • En cas contrari

    salteu-vos aquest pas.

    sal

    1 raig d'oli d'oliva verge extra

    Img_20171202_143134-1

    Afegiu-ho a la vinagreta (fora del foc) i barregeu-ho tot.

    Presentació

    Img_20171110_144259

    Poseu a cada plat 1 llom de llobarro. Al damunt, poseu-hi la vinagreta. 

    Comentaris