Farciment o recobriment del pa de pessic d'un pastís d'aniversari o d'una mona de Pasqua: crema de mató i cacau

Img_20170418_101344-1

Farciment per a les 2 cares d'una capa d'un pa de pessic d'uns 24 cm de diàmetre 

Ingredients

  • 20 g cacau en pols
  • 2 unitats dàtils Medjool
  • 200 g (si el feu vosaltres, mireu els ingredients per a mató a partir de llet i llimona o per mató
  • 200 g (si heu comprat el mató, substituïu-lo per llet) xerigot
  • Categories

  • Postres
  • Com fem el pa de pessic?

     

    Fem el mató o el comprem fet?

    • Fer-lo és molt senzill i teniu l'avantatge que disposareu de xerigot (el líquid residual de l'elaboració del mató). Podeu fer mató a partir de llet i llimona o bé mató a partir de llet i iogurt.
    • Si decidiu comprar-lo, podeu substituir l'ingredient "xerigot" de la recepta de la crema de mató i cacau per llet.

     

    Amb les quantitats que indica la recepta podem farcir i recobrir el pa de pessic, o només una de les dues coses?

    • Amb aquestes quantitats podem
      • o farcir una capa per les dues bandes
      • o recobrir el pa de pessic.

    Si volem farcir i recobrir (o si dividim el pastís en tres  i volem farcir les 2 capes que obtenim) hem de doblar les quantitats dels ingredients.

     

    Si estem fent una mona, com la podem decorar?

     

    Hi ha alguna altra recepta cartesiana de farciment o recobriment del pa de pessic d'un pastís d'aniversari o d'una mona de Pasqua?

    Elaboració de la crema de mató i cacau

    200 g de mató

     

    uns 200 g de xerigot (depèn de com sigui d'espès el mató)

    [Si no heu fet vosaltres el mató, sinó que l'heu comprat, no disposareu de xerigot; en aquest cas, podeu substituïr-lo per llet.]

     

    20 g de cacau en pols sense sucre

     

    2 dàtils Medjool, espinyolats 

    [Si feu servir una altra classe de dàtils, tingueu en compte que seran més petits i que endolciran menys i que, per tant, n'heu de posar més quantitat.]

    Img_20190422_094648

    Poseu-ho en el got de la batedora i tritureu-ho tot (si ho voleu més espès, més mató; si ho voleu més clar, més xerigot).

    Farciment del pa de pessic amb la crema de mató i cacau

    Img_20170418_091202

    Si voleu farcir el pa de pessic, obriu-lo.

    Img_20170418_101344

    Cobriu les dues cares de la capa que heu fet amb la crema, i esteneu-la uniformement (va bé fer servir una llengua de silicona).

    Si voleu, podeu fer que la crema rellisqui per les parets del pa de pessic.

    Amb compte, torneu a unir les dues cares:

    • podeu tapar la base amb la capa superior (tal com estava a l'inici)
    • o, si ho preferiu, podeu tapar la capa superior amb la base (d'aquesta manera aconseguireu un damunt del pastís ben pla).

    Recobriment del pa de pessic amb la crema de mató i cacau

    Cobriu la superfície del pa de pessic amb la crema i esteneu-la uniformement (va bé fer servir una llengua de silicona).

    Si voleu, podeu fer que la crema rellisqui per les parets del pa de pessic.

    Conservació del pa de pessic un cop farcit i/o recobert

    Conserveu-lo a la nevera. Tingueu en compte que el mató es conserva a la nevera uns 3 dies com a màxim.

    Comentaris