Farciment o recobriment del pa de pessic  d'un pastísd'aniversari o d'una mona de Pasqua: crema pastissera amb préssec

Material obligatori

Microones
Thermomix

Recobriment per a un pa de pessic d'uns 24 cm de diàmetre 

Ingredients

  • 1 trosset petit canonet de canyella
  • 25 g kirsch
  • 120 g llet
  • 2 unitats (en farem servir només els rovells) ous (63-73 g)
  • 200 g (un cop espinyolat),poden ser congelats préssecs de vinya o préssecs grocs
  • Categories

  • Postres
  • A semblança de crema anglesa que tinc a RC i ajuntant amb alguna cosa de préssec que vaig trobar.

    Com fem el pa de pessic?

     

    Amb les quantitats que indica la recepta podem farcir i recobrir el pa de pessic, o només una de les dues coses?

    • Amb aquestes quantitats podem
      • o recobrir el pa de pessic
      • o farcir una capa per les dues bandes.

    Si volem farcir i recobrir (o si dividim el pastís en tres  i volem farcir les 2 capes que obtenim) hem de doblar les quantitats dels ingredients.

     

    Recepta d'aprofitament:

    • Per aprofitar les clares d'ou que no feu servir quan elaboreu la crema, podeu fer
    • No cal que les feu servir el mateix dia. Podeu reservar les clares en un tàper a la nevera per a una altra recepta, o fins i tot congelar-les.

     

    Si estem fent una mona, com la podem decorar?

     

    Hi ha alguna altra recepta cartesiana de farciment o recobriment del pa de pessic d'un pastís d'aniversari o d'una mona de Pasqua?

    Cocció del présec al microones

    200 g de préssecs grocs (si no n'és la temporada, en podeu disposar de congelat), rentats i sense pelar, separat cada préssec en les dues meitats, i espinyolats

    (el pes és un cop espinyolats)

    Poseu els mitjos préssecs a l'estoig de silicona (o en una safata apta per al microones, amb tapa no hermètica apta per al microones). Poseu l'estoig al microones i programeu: 900 W, 3 min (els préssecs han de quedar amb una textura similar a la dels préssecs en almívar; si encara són massa durs, programeu: uns segons més, a la mateixa potència.

    Elaboració de la crema pastissera amb préssec 

    Aboqueu el préssec cuit, amb el suc que ha deixat anar, al got de la thermomix. Per triturar-lo, programeu: v=5-10, fins que tingueu un puré.

    130 g de llet (pot ser descremada)

    25 g de maizena

    2 rovells (40 g)

    [Reserveu les clares per a una altra recepta.]

    Afegiu-ho al got de la thermomix. Per barrejar-ho tot, programeu:  15 s, v=4.

    1 trosset petit de canonet de canyella

    Poseu la PAPALLONA al got.

    Afegiu-hi la canyella i, per fer la crema,  programeu: 7 min, 90º, v=2.

    Seguiu amb la PAPALLONA al got.

    Programeu ara: 2 min, sense temperatura, v=2.

    Retireu la  PAPALLONA.

    Descarteu la canyella.

    Deixeu-ho refredar una estona

    S'hi s'ha espessit massa o ha quedat una mica grumollós, programeu: uns s, v 5-10.

    ​Recobriment del pa de pessic amb la crema

    Esteneu un full de paper de cuina a la safata on servireu el pa de pessic (per tal que no es taqui la safata). 

     

    Cobriu la superfície del pa de pessic amb la crema, i esteneu-la uniformement (va bé fer servir una llengua de silicona).

    Si voleu, podeu fer que la crema rellisqui per les parets del pa de pessic.

    Aneu estirant el paper de cuina per retirar-lo a poc a poc.

    Farciment del pa de pessic amb la crema

    Si voleu farcir el pa de pessic, obriu-lo.

    Cobriu les dues cares de la capa que heu fet amb la crema, i esteneu-la uniformement (va bé fer servir una llengua de silicona).

    Si voleu, podeu fer que la crema rellisqui per les parets del pa de pessic.

    Amb compte, torneu a unir les dues cares:

    • podeu tapar la base amb la capa superior (tal com estava a l'inici)
    • o, si ho preferiu, podeu tapar la capa superior amb la base (d'aquesta manera aconseguireu un damunt del pastís ben pla).

    ​Conservació del pa de pessic un cop farcit i/o recobert

    Conserveu-lo a la nevera. 

    Comentaris