Farciment o recobriment del pa de pessic  d'un pastísd'aniversari o d'una mona de Pasqua: crema pastissera amb préssec

Img_20170418_145932-1

Material obligatori

Microones
Thermomix

Recobriment per a un pa de pessic d'uns 24 cm de diàmetre 

Ingredients

  • 1 trosset petit canonet de canyella
  • 25 g kirsch
  • 120 g llet
  • 2 unitats (en farem servir només els rovells) ous (63-73 g)
  • 200 g (un cop espinyolat),poden ser congelats préssecs de vinya o préssecs grocs
  • Categories

  • Postres
  • A semblança de crema anglesa que tinc a RC i ajuntant amb alguna cosa de préssec que vaig trobar.

    Com fem el pa de pessic?

     

    Amb les quantitats que indica la recepta podem farcir i recobrir el pa de pessic, o només una de les dues coses?

    • Amb aquestes quantitats podem
      • o recobrir el pa de pessic
      • o farcir una capa per les dues bandes.

    Si volem farcir i recobrir (o si dividim el pastís en tres  i volem farcir les 2 capes que obtenim) hem de doblar les quantitats dels ingredients.

     

    Recepta d'aprofitament:

    • Per aprofitar les clares d'ou que no feu servir quan elaboreu la crema, podeu fer
    • No cal que les feu servir el mateix dia. Podeu reservar les clares en un tàper a la nevera per a una altra recepta, o fins i tot congelar-les.

     

    Si estem fent una mona, com la podem decorar?

     

    Hi ha alguna altra recepta cartesiana de farciment o recobriment del pa de pessic d'un pastís d'aniversari o d'una mona de Pasqua?

    Cocció del présec al microones

    200 g de préssecs grocs (si no n'és la temporada, en podeu disposar de congelat), rentats i sense pelar, separat cada préssec en les dues meitats, i espinyolats

    (el pes és un cop espinyolats)

    Img_20190422_085632_1

    Poseu els mitjos préssecs a l'estoig de silicona (o en una safata apta per al microones, amb tapa no hermètica apta per al microones). Poseu l'estoig al microones i programeu: 900 W, 3 min (els préssecs han de quedar amb una textura similar a la dels préssecs en almívar; si encara són massa durs, programeu: uns segons més, a la mateixa potència.

    Elaboració de la crema pastissera amb préssec 

    Img_20170418_093340

    Aboqueu el préssec cuit, amb el suc que ha deixat anar, al got de la thermomix. Per triturar-lo, programeu: v=5-10, fins que tingueu un puré.

    130 g de llet (pot ser descremada)

    25 g de maizena

    2 rovells (40 g)

    [Reserveu les clares per a una altra recepta.]

    Img_20190422_092005_1

    Afegiu-ho al got de la thermomix. Per barrejar-ho tot, programeu:  15 s, v=4.

    1 trosset petit de canonet de canyella

    Img_20190422_093143

    Poseu la PAPALLONA al got.

    Afegiu-hi la canyella i, per fer la crema,  programeu: 7 min, 90º, v=2.

    Img_20170418_095514

    Seguiu amb la PAPALLONA al got.

    Programeu ara: 2 min, sense temperatura, v=2.

    Img_20170418_095814

    Retireu la  PAPALLONA.

    Descarteu la canyella.

    Deixeu-ho refredar una estona

    S'hi s'ha espessit massa o ha quedat una mica grumollós, programeu: uns s, v 5-10.

    ​Recobriment del pa de pessic amb la crema

    Img_20170418_103446

    Esteneu un full de paper de cuina a la safata on servireu el pa de pessic (per tal que no es taqui la safata). 

     

    Cobriu la superfície del pa de pessic amb la crema, i esteneu-la uniformement (va bé fer servir una llengua de silicona).

    Si voleu, podeu fer que la crema rellisqui per les parets del pa de pessic.

    Img_20170418_145932

    Aneu estirant el paper de cuina per retirar-lo a poc a poc.

    Farciment del pa de pessic amb la crema

    Img_20170418_091202

    Si voleu farcir el pa de pessic, obriu-lo.

    Cobriu les dues cares de la capa que heu fet amb la crema, i esteneu-la uniformement (va bé fer servir una llengua de silicona).

    Si voleu, podeu fer que la crema rellisqui per les parets del pa de pessic.

    Amb compte, torneu a unir les dues cares:

    • podeu tapar la base amb la capa superior (tal com estava a l'inici)
    • o, si ho preferiu, podeu tapar la capa superior amb la base (d'aquesta manera aconseguireu un damunt del pastís ben pla).

    ​Conservació del pa de pessic un cop farcit i/o recobert

    Conserveu-lo a la nevera. 

    Comentaris