Galetes de civada​ i plàtan

Img_20180416_164748_2

Tria el mètode d'elaboració

 uns 250 g de galetes (unes 20 galetes) 

Ingredients

  • Opcional  canyella en pols
  • 30 g (pot ser integral) farina
  • 100 g flocs de civada
  • 1,5 g (1/2 culleradeta) llevat químic
  • 92 g (100 mL) oli d'oliva verge extra
  • Opcional: 1/2- 1 culleradeta pasta concentrada de vainilla
  • 170 g (1,5- 2 unitats), madur  plàtan
  • Categories

  • Postres
  • Fundació Alícia (consultat el 2017)
    Pediatria (consultat el 2017)

    Mètode preferible, tradicional o thermomix?

    • No hi ha gaire diferència, ni de dificultat ni de resultat, entre elaborar la massa amb batedora elèctrica o fer-ho amb thermomix.

     

    Com és que aquestes galetes no tenen sucre?

    • Aquestes galetes no requereixen sucre perquè el plàtan, si és prou madur, ja endolceix prou.

     

    Són aptes per a nens petits, les galetes de civada i plàtan?

    • Sí, aquestes galetes són aptes per a nens petits, pels ingredients que contenen.

    ​Elaboració de la massa 

    Obtindrem uns 400 g de massa. 

    170 g de plàtan madur, a trossos (1,5- 2 unitats)

     

    Opcional:

    1/2- 1 culleradeta de pasta concentrada de vainilla 

    o bé 1 culleradeta de vainillina

    o bé 1 beina de vainilla oberta per la meitat en sentit longitudinal i extretes les llavors 

     

    Img_20180416_151504_1

    Aboqueu-ho al got de la batedora elèctrica i feu-ho puré.

    Img_20180607_153752_1

    Aboqueu-ho al got de la thermomix i, per fer-ho puré, programeu: 20 s, v=5-6. Baixeu les restes de la paret del got i programeu: 20 s, v=5- 8.

    92 g d'oli d'oliva verge extra  (100 mL)

    Img_20170219_161700

    Afegiu l'oli al got i barregeu-ho tot amb la batedora elèctrica fins a obtenir una massa uniforme.

    Img_20180607_154102_1

    Afegiu l'oli al got i, per barrejar-ho tot, programeu: 5 s, v=4  (fins a obtenir una massa uniforme).

    30 g de farina, que pot ser integral

     

    1,5 g de llevat químic (1/2 culleradeta de cafè)

     

    Opcional:

    canyella en pols

    Img_20180416_152526

    Barregeu una mica la farina i el llevat en un tamisador (o en un colador), i tamiseu-ho en el got, on hi ha el puré de plàtan. Si voleu, afegiu-hi una mica de canyella. Barregeu-ho tot amb la batedora.

    Img_20180607_154626_1

    Barregeu una mica la farina i el llevat en un tamisador (o en un colador), i tamiseu-ho en el got de la thermomix, on hi ha el puré de plàtan. Si voleu, afegiu-hi una mica de canyella. Per barrejar-ho tot, programeu: 10 s, v=4.

    100 g de flocs de civada 

    Img_20180416_153300

    Afegiu-ho al got i barregeu-ho tot amb una espàtula.

    Img_20180607_155145_1

    Afegiu-ho al got i , per barrejar-ho tot, feu el següent:

    • programeu 10 s, gir a l'esquerra, v=2;
    • baixeu les restes de la paret del got amb una llengua de silicona i programeu 3 s, gir a l'esquerra, v=2;
    • acabeu de barrejar-ho tot amb la llengua de silicona.

    Repòs de la massa

    No deixeu de fer les galetes perquè no disposeu del temps de repòs! El repòs no és imprescindible.

    Deixeu reposar la massa, tapada, a la nevera: uns 15 min (si no teniu aquest temps, salteu-vos el repòs; no és imprescindible); si voleu, podeu deixar-la a la nevera més temps, fins i tot fins l'endemà.

    Preparació de la safata de forn

    Img_20180528_080616

    Folreu la base d'una safata de  forn amb paper de forn.

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 170º.

    Modelatge de les galetes 

    Img_20180707_163805

    Aneu posant boletes de massa a la safata (podeu fer unes 20 boletes d'uns 20 g) i aplaneu-les donant-los forma rodona (aquí no estirem la massa amb el corró perquè no podríem o ens costaria molt); deixeu espai al voltant de cada galeta.

    Cocció al forn

    Img_20180707_170340

    Poseu la safata al forn: uns 15-20 min ​(fins que tinguin un color daurat; però encara seran toves).

    Refredament de les galetes

    Deixeu les galetes a la safata fora del forn: uns 5 min (perquè s'endureixin).

    Img_20180416_164103_1

    Deixeu refredar les galetes a sobre d'una reixeta (les posem a sobre d'una reixeta perquè no es condensi la humitat de la base). 

    Comentaris