Galetes de civada​ i plàtan

Tria el mètode d'elaboració

 uns 250 g de galetes (unes 20 galetes) 

Ingredients

  • Opcional  canyella en pols
  • 30 g (pot ser integral) farina
  • 100 g flocs de civada
  • 1,5 g (1/2 culleradeta) llevat químic
  • 92 g (100 mL) oli d'oliva verge extra
  • Opcional: 1/2- 1 culleradeta pasta concentrada de vainilla
  • 170 g (1,5- 2 unitats), madur  plàtan
  • Categories

  • Postres
  • Fundació Alícia (consultat el 2017)
    Pediatria (consultat el 2017)

    Mètode preferible, tradicional o thermomix?

    • No hi ha gaire diferència, ni de dificultat ni de resultat, entre elaborar la massa amb batedora elèctrica o fer-ho amb thermomix.

     

    Com és que aquestes galetes no tenen sucre?

    • Aquestes galetes no requereixen sucre perquè el plàtan, si és prou madur, ja endolceix prou.

     

    Són aptes per a nens petits, les galetes de civada i plàtan?

    • Sí, aquestes galetes són aptes per a nens petits, pels ingredients que contenen.

    Recepta d'aprofitament de plàtans massa madurs per menjar

    • La recepta de pa de plàtan ens permet aprofitar plàtans molt madurs que ja no ens ve de gust menjar.

     

    Oi que hi ha d'altres receptes cartesianes d'aprofitament de plàtans molt madurs?

    ​Elaboració de la massa 

    Obtindrem uns 400 g de massa. 

    170 g de plàtan madur, a trossos (1,5- 2 unitats)

     

    Opcional:

    1/2- 1 culleradeta de pasta concentrada de vainilla 

    o bé 1 culleradeta de vainillina

    o bé 1 beina de vainilla oberta per la meitat en sentit longitudinal i extretes les llavors 

     

    Aboqueu-ho al got de la batedora elèctrica i feu-ho puré.

    Aboqueu-ho al got de la thermomix i, per fer-ho puré, programeu: 20 s, v=5-6. Baixeu les restes de la paret del got i programeu: 20 s, v=5- 8.

    92 g d'oli d'oliva verge extra  (100 mL)

    Afegiu l'oli al got i barregeu-ho tot amb la batedora elèctrica fins a obtenir una massa uniforme.

    Afegiu l'oli al got i, per barrejar-ho tot, programeu: 5 s, v=4  (fins a obtenir una massa uniforme).

    30 g de farina, que pot ser integral

     

    1,5 g de llevat químic (1/2 culleradeta de cafè)

     

    Opcional:

    canyella en pols

    Barregeu una mica la farina i el llevat en un tamisador (o en un colador), i tamiseu-ho en el got, on hi ha el puré de plàtan. Si voleu, afegiu-hi una mica de canyella. Barregeu-ho tot amb la batedora.

    Barregeu una mica la farina i el llevat en un tamisador (o en un colador), i tamiseu-ho en el got de la thermomix, on hi ha el puré de plàtan. Si voleu, afegiu-hi una mica de canyella. Per barrejar-ho tot, programeu: 10 s, v=4.

    100 g de flocs de civada 

    Afegiu-ho al got i barregeu-ho tot amb una espàtula.

    Afegiu-ho al got i , per barrejar-ho tot, feu el següent:

    • programeu 10 s, gir a l'esquerra, v=2;
    • baixeu les restes de la paret del got amb una llengua de silicona i programeu 3 s, gir a l'esquerra, v=2;
    • acabeu de barrejar-ho tot amb la llengua de silicona.

    Repòs de la massa

    No deixeu de fer les galetes perquè no disposeu del temps de repòs! El repòs no és imprescindible.

    Deixeu reposar la massa, tapada, a la nevera: uns 15 min (si no teniu aquest temps, salteu-vos el repòs; no és imprescindible); si voleu, podeu deixar-la a la nevera més temps, fins i tot fins l'endemà.

    Preparació de la safata de forn

    Folreu la base d'una safata de  forn amb paper de forn.

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 170º.

    Modelatge de les galetes 

    Aneu posant boletes de massa a la safata (podeu fer unes 20 boletes d'uns 20 g) i aplaneu-les donant-los forma rodona (aquí no estirem la massa amb el corró perquè no podríem o ens costaria molt); deixeu espai al voltant de cada galeta.

    Cocció al forn

    Poseu la safata al forn a 170º: uns 15-20 min ​(fins que tinguin un color daurat; però encara seran toves).

    Refredament de les galetes

    Deixeu les galetes a la safata fora del forn: uns 5 min (perquè s'endureixin).

    Deixeu refredar les galetes a sobre d'una reixeta (les posem a sobre d'una reixeta perquè no es condensi la humitat de la base). 

    Comentaris