Molls a la llauna

Img_20170215_141041

4 persones

Ingredients

  • 6 grans (24 g) all
  • 1 grapat de fulles julivert fresc
  • 600 g (uns 370 g, un cop nets) molls
  • 1 cullerada (14 g) oli d'oliva verge extra
  • 60 g, sec pa
  • pebre blanc
  • 2 cullerades (14 g) pebre vermell dolç
  • sal
  • Catalunya.com (consultat el 2017)
    Esclat. Pep Nogué (consultat el 2017)

    Quin peix és, el moll?

    • El moll de fang és un peix de coloració rosada i el moll de roca, vermella. Dels molls (en castellà, "salmonetes"), també se'n diuen rogers.

     

    Antelació possible

    • Podeu preparar els molls (procés 1) amb antelació. Fins i tot podeu congelar-los i quan els vulgueu fer servir, haureu de preveure de treure'ls del congelador i posar-los a la nevera entre 12 i 24 h abans. 
    • Podeu preparar la barreja per arrebossar els molls (procés 2) amb antelació.
    • Podeu deixar preparats els molls arrebossat a la safata de forn amb antelació (processos 1, 2, 4 i 5)  i deixar per a l'últim moment la cocció al forn (processos 3 i 6).

    Preparació dels molls

    600 g de molls de roca

    (un cop nets, n'obtindreu uns 370 g)

    Elimineu el cap i les vísceres dels molls (ajudeu-vos amb unes tisores per tallar el cap i estireu les vísceres) o bé demaneu que us ho facin a la peixateria. 

    Img_20170215_132503

    Renteu els molls a sota del raig d'aigua de l'aixeta i elimineu les escates si en tenen; amb el dit, acabeu de netejar les vísceres. Aneu posant els molls a sobre d'una reixeta perquè s'escorrin.

    Img_20170215_132941

    Poseu els molls a sobre d'un full de paper de cuina, tapeu-los amb un altre full i pressioneu una mica, per tal d'eliminar la mica d'aigua residual.

    Pas opcional:

    Si encara no voleu fer servir els molls, podeu congelar-los.

     

    Quan els vulgueu fer servir, haureu de preveure de treure'ls del congelador i posar-los a la nevera entre 12 i 24 h abans. 

    Preparació de la barreja per arrebossar els molls

    6 grans d'all (24 g), pelats 

     

    1 grapat de fulles de julivert, netejades a sota del raig d'aixeta i eixugades amb paper de cuina

     

    2 cullerades de pebre vermell dolç  (14 g)

     

    sal

    pebre blanc

    Img_20170215_134217

    Poseu-ho tot en el bol de l'accesori picador de la batedora elèctrica i piqueu-ho.

    60 g de pa sec, a trossos 

    (pot ser blanc o integral, amb llavors o sense, amb panses o sense)

    Img_20170215_134520

    Afegiu els trossos de pa sec al bol i tritureu-los grollerament.

    1 cullerada d'oli d'oliva verge extra (14 g)

    Img_20170215_134622

    Afegiu-ho al bol i poseu un moment en marxa la picadora per barrejar-ho tot.

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 160º.

    Preparació de la safata de forn

    1 rajolí d'oli d'oliva verge extra

    Img_20170209_212423

    Amb l'ajut d'un pinzell de silicona, unteu amb un rajolí d'oli la safata de forn on després posareu els molls arrebossats.

    ​Arrebossada dels molls

    Img_20170215_135110_1

    Poseu la barreja per arrebossar els molls en un plat. Aneu arrebossant els molls i aneu-los posant a la safata que heu preparat (premeu bé l'arrebossat amb els molls perquè no s'hi enganxa gaire i, un cop tingueu els molls a la safata, espolseu la barreja que us sobri per sobre de les parts que no han quedat ben cobertes).

    Cocció dels molls arrebossats

    Img_20170215_140712

    Poseu la safata amb els molls al forn calent: amb l'escalfor de dalt i de baix, 10 min (l'arrebossat ha de quedar cruixent i el peix cuit).

    Presentació

    Img_20170215_141041

    Serviu els molls ràpidament abans que es refredin.

    Els podeu acompanyar amb una mica d'amanida.

    Comentaris