Conill rostit 

Img_9947_2

4 persones

Ingredients

  • 1 cabeça all
  • 1/2 unitat canonet de canyella
  • 1 unitat ceba
  • 1 unitat conill
  • 75 cm3 conyac
  • farigola
  • 1 fulla llorer
  • 1,5 cullerades oli d'oliva verge extra
  • sal
  • 1 unitat tomàquet madur
  • Categories

  • Segons
  • Aviram i conill
  •  INSTITUT CATALÀ DE LA CUINA: "Corpus de la Cuina Catalana" (p. 352), Columna Edicions, Barcelona, 2006
     MARQUÈS, Quim; FOLCH, Montse: ¡Qué comemos hoy?” (p. 118), Belacqua/ Carroggio, Barcelona, 2002
     MILLÀ, Elisabet: “Bon profit…!” (p. 89), Editorial Millà, Barcelona, 1983
    MIRALPEIX, Assumpta: "Aprendre de cuinar" (p. 335), Eumo Editorial, Vic, 2000
    TORRENT, Margarita: “La cuina de l’estudiant” (p. 89), La Magrana, Barcelona, 1999

    Amb la mateixa recepta es pot fer un pollastre rostit substituint el conill per pollastre.

    Acompanyament opcional:
    puré de poma.


    Ingredients opcionals:
    Uns 15 min abans d'acabar la cocció, hi podeu afegir unes prunes prèviament remullades i pinyons; o orellanes; o uns bolets prèviament saltats amb oli i all, o 1/2 kg de castanyes torrades.

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn: 180°

    Cocció del conill

    1 conill, en trossos 

    sal

     

    1 ceba, en 4 trossos

     

    1 cabeça d'alls, amb els alls separats, amb pell i sencers

     

    1 tomàquet sencer

    farigola

    1/2 canonet de canyella (o romaní)

    1 fulla de llorer

     

    Opcional:

    patates petites, unes quantes

    Dscn4814

    Saleu el conill i poseu-lo en una cassola o en una safata que pugui anar al forn.

    Intercaleu els altres ingredients entre els trossos de conill.

    1,5cullerades d' oli d'oliva verge 

     

    Dscn4820

    Poseu-lo per sobre.

    Dscn4822

    Poseu la cassola al forn, destapada: 25 min; tombeu el conill al cap d'una mica més de mitja cocció (quan hagin passat entre 15 i 20 min) perquè s'enrosseixi per tots costats

    75 cm3 de conyac.

    Dscn4823

    Traieu la cassola del forn (si no es podria incendiar) i tireu-hi el conyac (si queda molt ressec s'hi pot afegir un raig d'aigua calenta o de brou).

    Img_9947_2

    Torneu a posar la cassola al forn, destapada, i aneu  ruixant de tant en tant la capa superior del conill amb el suc de la cassola: 25 min.

    Comentaris