Tronxos de bledes al forn amb all i julivert

4 persones

Ingredients

  • 2 grans all
  • 2 manats d'uns 800 g cadascun (només farem servir els tronxos, uns 800-900 g, pes net) bledes
  • les fulles de 3 o 4 branques julivert fresc
  • 2 cullerades (27 g) oli d'oliva verge extra
  • uns 80 g (o pa ratllat) pa
  • ORTEGA, Simone: "1080 recetas de cocina" (n. 271), Alianza Editorial, Madrid, 1985

    Temperatura de servei

    • Aquest plat se serveix calent. 

     

    Antelació possible

    • Podeu deixar preparada la safata de forn amb antelació (processos 1 a 5) i deixar el gratinat per a l'últim moment (procés 6). 

     

    Estalvi de temps

    • Podeu estalviar-vos de preparar el pa ratllat (procés 3), si en teniu 80 g que hagueu comprat o que hagueu ratllat amb anterioritat.

    Preparació de les bledes

    2 manats de bledes d'uns 800 g cadascun

    (en aquesta recepta només farem servir els tronxos)

    Talleu la part final dels tronxos i descarteu-la.

    Separeu els tronxos (n'obtindrem uns 800-900 g) de les fulles (n'obtindrem uns 500-600 g).

    Reserveu les fulles per a una altra recepta.

    Renteu els tronxos, escorreu-los i talleu-los en trossos d'uns 4 cm (peleu-ne els costats, si fan fils).

    Cocció dels tronxos 

    una mica més de 1/2 got d'aigua (uns 150 g)

    Feu els tronxos al vapor  a l'olla de pressió súper-ràpida sense afegir-hi sal: poseu l'aigua a l'olla​, poseu-hi la reixeta o el cistellet i, a sobre, els tronxos; espereu que aparegui la segona ratlleta de l’indicador de pressió; compteu: 5 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula.

    Preparació del pa ratllat

    Us podeu estalviar aquest procés si disposeu d'uns 80 g de pa ratllat.

    uns 80 g de pa (pot ser pa blanc, integral, integral amb panses…; pot ser pa dur, pot ser molla, pot ser crosta…)

    Poseu-ho en el bol de l'accessori picador de la batedora elèctrica i piqueu-ho grollerament. Reserveu-ho en un bol.

    Per fer el pas següent, no cal que renteu ni que esbandiu el bol.

    ​Preparació de la barreja d'all i julivert

    2 grans d'all

     

    les fulles de 3 o 4 branques de julivert fresc

    Piqueu l'all i el julivert i barregeu-ho en un bol (podeu picar-ho i barrejar-ho amb l'accessori picador de la batedora elèctrica).

    Preparació de la safata de forn 

    Esteneu els TRONXOS cuits en una safata de forn d'uns 28 cm x 40 cm.

    sal

     

    unes 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra (27 cullerada )

    1. Saleu una mica els tronxos.
    2. Espolseu-los amb la barreja d'ALL i JULIVERT picats .
    3. Espolseu PA ratllat al damunt.
    4. Ruixeu-ho tot amb l'oli. 

    Gratinat dels tronxos 

    Poseu la safata al forn a gratinar: uns 10 min.

    Comentaris