Tronxos de bledes al forn amb all i julivert

Dscn2363

2 persones

ORTEGA, Simone: "1080 recetas de cocina" (n. 271), Alianza Editorial, Madrid, 1985

Cocció dels tronxos 

tronxos d'1 manat de bledes

Netegeu-los i talleu-los en trossos d'uns 4 cm de llarg (peleu-ne els costats, si fan fils).

100 g d'aigua (10 cullerades; menys de 1/2 got)

Feu-los al vapor  a l'olla de pressió súper-ràpida sense afegir-hi sal: poseu l'aigua a l'olla, poseu-hi la reixeta o el cistellet i, a sobre, els tronxos; espereu que aparegui la segona ratlleta de l'indicador de pressió; compteu 5 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula.

Preparació de la safata de forn 

sal

1 gra d'all, picat

 

julivert, picat

1/2 cullerada d'oli d'oliva verge

Repartiu els tronxos en una safata de forn, saleu-los una mica, espolseu-los amb l'all picat i julivert i ruixeu-ho amb una mica d'oli (si feu més d'una capa de tronxos, entre capa i capa poseu-hi julivert i oli, però no hi poseu all, perquè com que no es gratina, quedaria fort de gust).

pa ratllat

1/2 cullerada d'oli d'oliva verge

Cobriu-ho amb pa ratllat i poseu-hi una mica d'oli per sobre 

Gratinat dels tronxos 

Poseu-la safata al forn a gratinar.

Comentaris