Cassola de pollastre i conill al cava amb escamarlans i bolets secs

Img_20160929_144433

4 persones

Ingredients

  • 40 g ametlles torrades
  • 30 g (moixernons o camasecs o ceps) bolets secs
  • 250 g (sec o brut) cava
  • 1 unitat (200 g) ceba
  • 1/2 unitat conill
  • 8 unitats escamarlans
  • 200 g llet
  • 14 g (1 cullerada) oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc
  • 1/2 unitat pollastre
  • sal
  • Categories

  • Segons
  • Aviram i conill
  • CARBÓ, Mireia: "La cuina salvavides" (p. 77), Viena Edicions, Barcelona, 2007

    Nestlé Cocina (consultat el 2016)
    Recetas diarias (consultat el 2016)
    Cookpad (consultat el 2016)

    Antelació convenient

    • Aquest plat millora si es fa amb antelació (processos 1 a 7). En aquest cas, reduïu el temps de cocció amb la barreja de llet i ametlles (últim pas del procés 7) de 10 a 5 min, i deixeu els altres 5 min de cocció i la cocció de 3 min amb els escamarlans (procés 8) per al moment.

    Remull dels moixernons

    30 g de moixernons o camasecs o ceps

    Img_20160927_210529

    O bé 

    • poseu-los en remull un mínim  de 25 min

    o bé

    • poseu-los a coure en aigua freda fins que arrenqui el bull.
    Img_20160906_124458

    Escorreu els bolets: filtreu l’aigua del remull (feu servir un paper de filtre d’oli o de cafè posat a sobre d’un colador).  Reserveu els bolets i l'aigua del remull.

    Preparació del pollastre, el conill i els escamarlans

    8 escamarlans o 8 gambes

    Img_20160906_122332

    Passeu els escamarlans per sota del raig d'aixeta i eixugueu-los amb paper absorbent de cuina.

    1/2 pollastre, treta la pell, tallat a vuitens (en 4 trossos)

     

    1/2 conill, tallat a vuitens (en 4 trossos)

    Img_20160927_214327

    Elimineu el greix visible del trossos de pollastre i de conill, i eixugueu-lo amb paper de cuina absorbent.

    Saltat dels escamarlans

    14 g d'oli d'oliva verge extra (1 cullerada)

    Img_20160906_122405

    Poseu l'oli en una cassola antiadherent  i de cul gruixut (on fareu tota la recepta) i escalfeu-lo.

    Img_20160906_122723

    Poseu els ESCAMARLANS a la cassola: salteu-los lleugerament, volta i volta. 

    Img_20160906_122902

    Reserveu els escamarlans en un plat.

    Enrossiment del pollastre i el conill

    Img_20160906_123020

    Amb l'oli calent, poseu els trossos de POLLASTRE i de CONILL a la cassola. Quan estiguin enrossits per una banda, tombeu-los i espereu que quedin enrossits per l'altra banda. 

    sal

    pebre blanc

    Img_20160906_123508

    Salpebreu el pollastre i el conill i reserveu-ho en un plat.

    Elaboració del sofregit

    Si ja no queda oli a la cassola,

     7 g d'oli d'oliva verge extra (1/2 cullerada)

     

    1 ceba gran (uns 200g), pelada i picada

    Img_20160906_125219

    Si cal, afegiu oli a la cassola i, quan sigui calent, aboqueu-hi la ceba (si cal, afegiu-hi una mica d'aigua de remull dels bolets que heu filtrat per desglaçar la cassola). Sofregiu la ceba: a foc molt lent, 10- 15 min,o fins i tot 20 min, fins que comenci a estar tova (si cal, perquè s'asseca molt, de tant en tant afegiu-hi una mica d'aigua de remull dels bolets que heu filtrat, apugeu el foc perquè s'evapori una mica i torneu-lo a abaixar).

    No llenceu l'aigua de remull dels bolets, que després la farem servir.

    Preparació de la llet amb ametlles

    200 g de llet (pot ser descremada)

    40 g d'ametlles torrades

    Img_20160927_234232

    Poseu la llet i les ametlles en el got de la batedora elèctrica  i bateu-ho per triturar les ametlles i barrejar-ho tot (si voleu, podeu deixar que les ametlles es notin una mica)Reserveu-ho.

    Cocció del pollastre i el conill 

    Incorporeu a la cassola el POLLASTRE i el CONILL que heu reservat i els sucs que han deixat anar: 1 min.

    250 g de cava sec o brut

    Img_20160906_125833

    Aboqueu el cava a la cassola i deixeu reduir l'alcohol: uns segons.

    Img_20160906_125934

    Afegiu-hi els MOIXERNONS i 100-150 g de l'AIGUA DE REMULL (no llenceu la que sobra, per si després n'heu d'afegir), i remeneu.

    Deixeu la cassola al foc: a foc molt lent, tapada20- 30 min (aneu remenant de tant en tant).

    Img_20160906_142349

    Afegiu-hi la LLET AMB AMETLLES que heu reservat, i barregeu-ho tot: 10 min. Si veieu que queda poc suc, afegiu-hi una mica més de cava, deixeu que es redueixi l'alcohol, i afegiu-hi una mica més d'aigua de remull.

    Cocció del pollastre, el conill i els escamarlans

    Img_20160906_143123

    Afegiu a la cassola els ESCAMARLANS que heu reservat: tapat, 3 min.

    Comentaris