Salsa rosa

240 g de salsa rosa 

Ingredients

  • 10 g (2 culleradetes) conyac
  • 50 g (50 cm3) llet
  • 92 g (100 cm3) oli d'oliva verge extra
  • 50 g quètxup
  • 1 pessic sal
  • 5 gotes salsa Perrins
  • 30 g de suc (3 culleradetes) taronges
  • gastonomia y cia (consultat el 2016)

    Què és, la salsa rosa?

    • La salsa rosa (o salsa còctel) és una salsa que s'elabora a partir de la maionesa, afegint-hi uns altres ingredients. Nosaltres, aquí l'elaborem a partir de la lactonesa. Si voleu fer la recepta original només cal que substituïu els 150 g de lactonesa per 150 g de maionesa, comprada feta o elaborada per vosaltres (si feu la maionesa vosaltres, tingueu precaució amb la conservació, especialment si és estiu, perquè conté ou cru).

     

    Aplicacions de la salsa rosa

    • La salsa rosa es pot fer servir per acompanyar peix cuit al vapor, hamburgueses (com ara les hamburgueses de sardina de llauna), entrepans, ous durs farcits, pastís de peix… 

     

    Conservació

    • La salsa rosa, si està feta amb lactonesa, es pot conservar uns 3 dies a la nevera. 

    Elaboració de la lactonesa

    50 g de llet descremada (50 cm3)

    També pot ser semidescremada o sencera i també pot ser de soja.

     

     92 g d'oli d'oliva verge extra (100 cm3)

     

    1 pessic de sal 

    Feu 150 g de lactonesa.

    Elaboració de la salsa rosa

    50 g de quètxup 

     

    10 g de conyac (2 culleradetes)

    o de whisky 

     

    30 g de suc de taronja (3 culleradetes)

     

    5 gotes de salsa Perrins (també coneguda com a salsa Worcestershire)

    Aboqueu-ho tot en el got on teniu la lactonesa i remeneu fins que obtingueu una salsa homogènia.

    Comentaris