Magdalenes de carbassa

Material obligatori

Thermomix

unes 25 magdalenes

Ingredients

  • 1 culleradeta  canyella en pols
  • 400 g (amb la pell) carbassa
  • 300 g farina
  • 2 culleradetes (16 g) llevat químic
  • 1 grapat, sense closca (25 g) nous
  • 150 g oli d'oliva verge extra
  • 4 unitats ous (63-73 g)
  • sal
  • 200 g sucre moreno
  • Categories

  • Postres
  • Gastronomía & Cía, Jamie Oliver (consultat el 2013)

    Conservació de la massa

    • Si voleu, podeu fer servir la meitat de la massa per fer 12 magdalenes, i guardar la resta a la nevera, per fer 12 magdalenes més l'endemà.


    Antelació preferible

    • És millor elaborar la massa (procés 2) una hora abans i, si pot ser, la vigília, i guardar la massa a la nevera (així aconseguim que la farina es vagi hidratant).

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 180º.

    Elaboració de la massa

    400 g de carbassa (amb pell i tot)

    La renteu i la talleu, amb pell i tot,  en trossos aproximadament de la mateixa mida.

     

    Poseu la carbassa en el got de la thermomix i per triturar-la, programeu:  v=5-10; quan sentiu que les ganivetes no agafen la carbassa, baixeu les restes de la paret del got amb una llengua de silicona i torneu a programar: v=5-10. Aneu repetint aquesta operació tantes vegades com calgui fins que la carbassa quedi tan fina com sigui possible.

    200 g de sucre moreno

    4 ous

    1 pessic de sal

    300 g de farina

     

    2 culleradetes de llevat Royal (16 g)

     

    1 culleradeta de canyella

    1 grapat de nous sense closca (25 g)

    150 g d’oli d'oliva verge

    Afegiu-ho al got de la thermomix i , per barrejar-ho tot, programeu: 1 min, v=4. Si veieu que no ha quedat una massa prou homogènia, programeu: uns s més, v=4.

    Si pot ser, poseu el got amb la massa, tapat, a la nevera, com a mínim 1 h.

    Emplenament dels motlles de magdalena

    Ompliu  amb la massa motlles de magdalena de silicona (uns 25), com a màxim fins les 3/4 parts de la seva altura, i distribuïu-los en una safata de forn.

     

    (També podeu fer servir motlles de paper i posar-los dins de motlles de silicona o dins de motlles rígids perquè no es deformin.)

    Cocció al forn de les magdalenes de carbassa

    Opcional: en el moment de posar la safata al forn, podeu introduir humitat al forn amb un esprai amb aigua.

     

    Poseu la safata al forn calent a 180ºamb l'escalfor de dalt i de baix, uns 20 min ( si veieu que les magdalenes s'estan torrant massa de sobre, deixeu només l'escalfor de baix). 

    Comproveu la cocció: punxeu una magdalena amb un ganivet prim o una forquilla i comproveu que surti net; si surt mullat, deixeu les magdalenes una estona més al forn.

    Desemmmotllament de les magdalenes

    Quan les magdalenes ja s'hagin temperat una mica, desemmotlleu-les i deixeu-les refredar a sobre d'una reixeta (les posem a sobre d'una reixeta perquè no es condensi la humitat de la base). 

    Comentaris

    • marta 26 de Desembre de 2013 21:20

      ho provaré segurr mmmmm

    • Neus M 06 de Desembre de 2015 18:21

      Doncs jo faig en lloc de magdalenes, un pastís. I queda molt bé, però al forn només cal l'escalfor de baix. Gràcies per la recepta.