Magdalenes de carbassa

Dscn2024

Material obligatori

Thermomix

unes 25 magdalenes

Ingredients

  • 1 culleradeta  canyella en pols
  • 400 g (amb la pell) carbassa
  • 300 g farina
  • 2 culleradetes (16 g) llevat químic
  • 1 grapat, sense closca (25 g) nous
  • 150 g oli d'oliva verge extra
  • 4 unitats ous (63-73 g)
  • sal
  • 200 g sucre moreno
  • Categories

  • Postres
  • Gastronomía & Cía, Jamie Oliver (consultat el 2013)

    Conservació de la massa:
    Si voleu, podeu fer servir la meitat de la massa per fer 12 magdalenes, i guardar la resta a la nevera, per fer 12 magdalenes més l'endemà.

    Antelació preferible:
    És millor elaborar la massa (procés 2) una hora abans i, si pot ser, la vigília, i guardar la massa a la nevera (així aconseguim que la farina es vagi hidratant).

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 180º.

    Elaboració de la massa

    400 g de carbassa (amb pell i tot)

    Dscn5510

    La renteu i la talleu, amb pell i tot,  en trossos aproximadament de la mateixa mida.

     

    Img_20140516_211759

    Poseu la carbassa en el got de la thermomix i la tritureu fins que quedi tan fina com sigui possible (de tant en tant baixeu amb una espàtula de silicona la carbassa que va quedant adherida a les parets del got).

    200 g de sucre moreno

    4 ous

    1 pessic de sal

    300 g de farina

     

    2 culleradetes de llevat Royal (16 g)

     

    1 culleradeta de canyella

    1 grapat de nous sense closca (25 g)

    150 g d’oli d'oliva verge

    Dscn5513

    Afegiu-ho al got de la thermomix i bateu-ho tot.

    Si pot ser, poseu el got amb la massa, tapat, a la nevera, com a mínim 1 h.

    Emplenament dels motlles de magdalena

    Dscn5523

    Ompliu  amb la massa motlles de magdalena de silicona (uns 25), com a màxim fins les 3/4 parts de la seva altura, i distribuïu-los en una safata de forn.

     

    (També podeu fer servir motlles de paper i posar-los dins de motlles de silicona o dins de motlles rígids perquè no es deformin.)

    Cocció al forn de les magdalenes de carbassa

    Img_20150106_084436

    Opcional: en el moment de posar la safata al forn, podeu introduir humitat al forn amb un esprai amb aigua.

     

    Poseu la safata al forn calent: amb l'escalfor de dalt i de baix, uns 20 min ( si veieu que les magdalenes s'estan torrant massa de sobre, deixeu només l'escalfor de baix). 

    Comproveu la cocció: punxeu una magdalena amb un ganivet prim o una forquilla i comproveu que surti net; si surt mullat, deixeu les magdalenes una estona més al forn.

    Desemmmotllament de les magdalenes

    Img_20150106_090254

    Quan les magdalenes ja s'hagin temperat una mica, desemmotlleu-les i deixeu-les refredar a sobre d'una reixeta (les posem a sobre d'una reixeta perquè no es condensi la humitat de la base). 

    Comentaris

    • marta 26 de Desembre de 2013 21:20

      ho provaré segurr mmmmm

    • Neus M 06 de Desembre de 2015 18:21

      Doncs jo faig en lloc de magdalenes, un pastís. I queda molt bé, però al forn només cal l'escalfor de baix. Gràcies per la recepta.