Pit de gall dindi amb pesto de mostassa

Dscn2888_2

4 persones

Ingredients

  • 10 g (unes 20 fulles) alfàbrega fresca
  • 1 gra (4 g) all
  • 2 unitats (500 g) carbassó
  • 40 g formatge parmesà
  • 1 pit (400 g) gall dindi
  • 2 culleradetes (16 g) mostassa
  • 4-5 cullerades (40-50 g) oli d'oliva verge extra
  • 2 unitats patates
  • pebre blanc
  • 30 g pinyons
  • sal
  • Categories

  • Segons
  • Aviram i conill
  • CARBÓ, Mireia: "La cuina et dóna joc" (p. 69), Milfulls-Viena Editorial, Barcelona, 2005

    Podeu substituir el gall dindi per pollastre, però tingueu en compte que aleshores necessiteu menys temps per al procés 2.

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 180º.

    Cocció al forn del gall dindi 

    Mentre el gall dindi és al forn, podeu anar fent el procés següent ("Elaboració del pesto de mostassa").

    carbassons (500 g), sense pelar, a rodanxes gruixudes (2-3 mm de gruix)

     

    o bé 2 albergínies (500 g), sense pelar, a rodanxes o làmines de 2-3 mm de gruix

     

    o bé 2 patates, pelades, a rodanxes finetes

    Dscn5155

    Poseu-ho en una safata de forn (per exemple metàl.lica) cobrint-ne la base.

    1 pit de gall dindi d’uns 400 g

    sal

    pebre blanc

    Dscn5156

    Salpebreu el gall dindi i poseu-lo al damunt del carbassó (o de la patata).

    un rajolí d'oli d'oliva verge extra

    Dscn5160

    Esteneu l'oli per sobre del gall dindi i del carbassó amb l'ajut d'un pinzell de silicona (poseu hi molt poc oli, que després ja ho cobrirem tot amb el pesto, que té oli).

    Dscn5166

    Poseu la safata al forn: amb l'escalfor de dalt i de baix, uns 25 min (per comprovar si ja està , feu un tall en alguna part del pit i mireu si ja té color de cuit o si encara es veu cru; compte, no deixeu el gall dindi al forn més estona del compte perquè es ressecarà).

    Elaboració del pesto de mostassa

    10 g d'alfàbrega fresca (unes 20 fulles)

    2 culleradetes de mostassa (uns 16 g)

    40 g de parmesà, ratllat o a trossos

    30 g de pinyons

    1 gra d’all (uns 4 g)

    sal

     

    Dscn5131

    Tritureu tots els ingredients amb l'accessori picador de la batedora elèctrica.

     

     

    4 o 5 cullerades d'oli d'oliva verge (40-50 g)

    Dscn5136

    Afegiu-hi l’oli i torneu-ho a triturar: heu d'aconseguir una pasta cremosa però espesseta.

    Cocció al forn del gall dindi amb pesto de mostassa

    Dscn5169

    Cobriu el gall dindi i l'acompanyament amb el pesto.

    Torneu-ho a posar al forn: només amb l'escalfor de baix5 min (no ens interessa que el pesto es gratini).

    Per servir-ho, talleu el gall dindi a llesques.

    Comentaris

    • Helena 08 de Desembre de 2013 21:55

      Perfecte! Tant pels qui fan dieta com pels qui no. A la cuinera Eulàlia li va sortir de meravella. Espero que a mi em surti igual de bé. Una pregunta: amb albergínia també es pot fer?

    • Receptes cartesianes 08 de Desembre de 2013 22:04

      Amb albergínia no ho hem provat, però suposo que també deu quedar bé. Ho provarem i si queda bé, ho afegirem com a possibilitat a la recepta. Helena, t'ha de quedar bé! Ja veus que la recepta no té cap mena de complicació.