Salsa de pebrot vermell amb iogurt

Img_20150914_125103

Tria el mètode d'elaboració

uns 250 g

Ingredients

  • 125 g iogurt
  • 1 cullerada de suc (15 g) llimona
  • pebre blanc
  • 1 unitat gran, o 3 unitats petits (250- 300 g) pebrot vermell
  • 1 pessic sal
  • Mètode preferible, tradicional o thermomix?

    • Si no peleu els pebrots, indubtablement heu de fer servir la thermomix perquè amb batedora elèctrica notaríeu les pelletes. 
    • Si peleu els pebrots, tant li fa un mètode com l'altre.

     

    Què pot acompanyar aquesta salsa?

    Aquesta salsa es pot servir

    • com a paté vegetal, untada sobre llesques de pa (pot ser una tapa);
    • com a puré per sucar-hi bastonets de pastanaga, d'api o d'altres verdures crues i bastonets de pa;
    • acompanyada de pa de pita; 
    • com a acompanyament d'una amanida verda, d'un plat de pasta, d'unes patates o unes verdures al vapor, d'un plat de carn a la planxa o de peix a la planxa o al vapor.

     

    Temperatura de servei

    • Se serveix a temperatura ambient (si la teniu a la nevera, traieu-la una estona abans de servir-la).

     

    Conservació

    • Es conservarà uns dies a la nevera.
    • També podeu congelar-la.

    Escalivat del pebrot vermell

    1 pebrot vermell gran o 3 de petits (250- 300 g), sencers, nets

    [Obtindrem uns 150 g de polpa]

    Img_20150914_122234

    o bé

     

     

    Elaboració de la salsa de pebrot amb iogurt

    Img_20150809_185505

    Traieu les llavors dels pebrots (no els mulleu per fer-ho perquè perdrien gust); no cal que els peleu, tret que els hagueu fet al forn i la pell estigui cremada (però podeu pelar-los si ho preferiu).

    Poseu la POLPA de PEBROT (amb pell o sense) en el got de la thermomix.

    Img_20150914_131620

    Peleu els pebrots i traieu-los les llavors (no els mulleu per fer-ho perquè perdrien gust).

    Poseu la POLPA de PEBROT en el got de la batedora elèctrica.

    1 cullerada de suc de llimona (15 g)

     

    1 pessic de sal

    pebre blanc

     

    125 g de iogurt 

    Img_20150914_124048

    Afegiu-ho al got de la thermomix i, per triturar-ho tot, programeu: 10 s, v=5-10.

    Baixeu amb  una espàtula el que ha quedat escampat per la paret del got i torneu a programar: 10 s, v=5-10 (fins que quedi una crema fina; sobretot vigileu que no s'hi notin trossets de pell si és que no heu pelat els pebrots); si us agrada la salsa més fina, programeu: més estona, v=5-10. 

    Img_20150914_132300

    Afegiu-ho al got de la batedora elèctrica i tritureu-ho tot fins que quedi una crema fina. 

    Img_20150914_125103

    Poseu la salsa en pots de vidre amb tapa hermètica. Guardeu-los a la nevera.

    Comentaris