Verat amb vinagreta de tomàquet tèbia

Dscn2204

4 persones

Ingredients

  • 12 cullerades oli d'oliva verge extra
  • sal
  • 1/4 culleradeta sucre
  • 4 unitats tomàquet madur
  • 2 unitats (uns 600 g) verat (caballa)
  • 4 cullerades vinagre de Mòdena
  • Eroski Consumer (consultat el 2013)

    Antelació opcional:
    Podeu fer el procés 1 amb antelació;  fins i tot podeu tenir la vinagret de tomàquet congelada.

    Elaboració de la vinagreta de tomàquet 

    Podeu conservar la que us sobri al congelador per a una altra vegada.

    4 tomàquets madurs (uns 450 g), ratllats

    (o pelats i picats amb l'accessori picador de la batedora elèctrica)

    Dscn5029

    Poseu el tomàquet en una paella (sense oli) i deixeu que es concentri (aneu remenant): uns 10 min.

    4 cullerades de vinagre de mòdena (40 g)

     

    12 cullerades d’oli d'oliva verge extra (120 g)

     

    sal

    1/4 de culleradeta de sucre

    Dscn5040

    Poseu-ho en el got de la batedora elèctrica juntament amb el tomàquet concentrat i feu una vinagreta (si després en sobra, la podeu congelar).

    Cocció del verat (caballa)

    2 verats (d'uns 300 g cadacun), treta l'espina central i amb els dos lloms separats 

    Dscn4851

    Acabeu de treure les espines que no ens treuen a la peixateria, que en el cas del verat solen ser moltes.  Eixugueu cada llom amb paper absorbent i unteu-lo d’oli per les dues cares amb un pinzell de silicona.

    Dscn4859

    Feu els lloms de verat a la planxa (calenta; no cal posar-hi oli perquè ja heu untat d'oli el peix): 2 o 3 min per cada costat.

    Presentació del verat 

    Poseu un llom de verat a cada plat i poseu  la vinagreta per sobre (si la vinagreta s'ha refredat, tempereu-la un instant al microones).

    Comentaris