Llom de porc amb albercocs

Img_20150619_140320

5 persones

Ingredients

  • 200 + 550 = 750 g albercocs
  • 2 grans (8 g) all
  • estragó
  • farigola
  • 1 fulla llorer
  • uns 750 g de llom en una peça (a poder ser, ibèric)   porc
  • 300 g vi blanc sec
  • Categories

  • Segons
  • Carn
  • ESCOLA DE LA DONA (Taller impartit per Assumpta Miralpeix): “Les fruites a la cuina” (p. 36), Diputació de Barcelona, Barcelona, 2014-2015
    MIRALPEIX, Assumpta: Cuina de mercat (p. 161), Random House Mondadori- Rosa del Vents, 2005

    Canvis possibles d'ingredients:

    • Es poden substituir els albercocs per préssecs de vinya.

     

    Antelació opcional:

    • Es pot fer la primera part de la cocció de la carn  (procesos 1 a 4) la vigília, però és millor fer la segona part de la cocció (procés 5) al moment per evitar que els albercocs es desfacin. 

    Preparació de la carn

    uns 750 g de llom de porc (a poder ser ibèric) en una peça

     

    2 grans d'all, pelats, tallats per la meitat transversalment i tallada cada meitat a làmines no gaire fines 

    Img_20150619_123804

    Amb l'ajut d'un ganivet feu unes incisions a la carn i aneu-hi introduínt els trossos d'all, de manera que quedin pràcticament amagats. 

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 180º.

    Enrossiment de la carn

    Img_20150619_124918

    Poseu al foc una cassola, a poder ser antiadherent i de cul gruixut (no cal que hi poseu gens d'oli). Quan estigui una mica calenta, poseu-hi el LLOM pel costat que té més greix. Quan estigui enrossit per aquesta banda, tombeu-lo i espereu que quedi enrossit per l'altra banda.  

    Primera part de la cocció de la carn al forn: cocció amb el puré d'albercocs

    200 g d'albercocs (unes 4 unitats), rentats i espinyolats 

    (Després fareu servir 550 g més d'albercocs; en total, doncs, 750 g)

    Img_20150630_182642

    Poseu els albercocs en el got de la batedora elèctrica i tritureu-los.

    300 g de vi blanc sec

     

    1 fulla de llorer

    farigola

    estragó

    Img_20150619_125854

    Incorporeu a la cassola on hi ha el llom, el PURÉ d´ALBERCOCS, el vi blanc i les herbes seques.

     

    Poseu la cassola al forn calent: amb l'escalfor de dalt i de baixdestapada, uns 15 min; a la meitat d'aquesta primera cocció, tombeu la carn.

    Segona part de la cocció de la carn: cocció amb els mitjos albercocs 

    550g d'albercocs (exceptes els 4 que heu fet servir abans), rentats, partits per la meitat i espinyolats

    Img_20150619_135842

    Torneu a tombar la carn, afegiu els mitjos albercocs a la cassola,  i torneu-la a posar al forn calent: amb l'escalfor de dalt i de baixdestapada, uns 10 o 15 min (segons com siguin de madurs els albercocs). 

    Per assegurar-vos que el llom és cuit, podeu fer-hi un tall i comprovar-ne el punt de coccció a l’interior (l'interior ha de quedar de color rosat); si encara no és cuit deixeu-lo uns minuts més al forn, però si veieu que els mitjos albercocs ja estan tous, retireu-los perquè no es desfacin i ja els tornareu a posar al final de la cocció (no deixeu el llom més de 45 min en total -entre primera i segona part de la cocció-, per tal que no quedi sec).

    Prsentació del plat

    Img_20150619_140320

    Serviu el llom tallat acompanyat de la salsa i d'uns quants mitjos albercocs.

    Comentaris