Bacallà al pil-pil suau

Dscn2010_2

Material obligatori

Microones

3 persones

Cristina Galiano (consultat el 2013)

Podeu substituir el bacallà per supremes de lluç (el lluç també deixa anar molta gelatina).

Aromatització de l'oli

20 o 30 g d’alls (fins a 40 g), a làmines

50 g d’oli d’oliva verge (fins a 100 g)

1 bitxo (o mig)

 

Opcional:

1 fulla de llorer o una branca de farigola

Img_20150307_140908

Poseu-ho tot en  una gerreta apta per al microones: potència màxima, 2 min.

(No cal que els alls quedin  daurats: penseu que quan tragueu la gerreta del microones, els alls se seguiran fent encara una estona; compte, si els deixeu massa temps, primer s’encartonen i després es cremen)

 

Si encara no estan, afegiu-hi algun segon (però aneu-ho vigilant!), no més de 3 min en total.

Cocció del bacallà

400 g de penca gruixuda o lloms de bacallà, eixugats (la penca té més gelatina, que en aquest plat interessa molt).

 

(Si voleu, podeu comprar el bacallà congelat, del que durant la descongelació només deixa anar el 10% del pes d’aigua, i descongelar-lo el dia abans a la nevera.)

Img_20150307_140728

Poseu el bacallà amb la pell cap avall en un estoig de silicona (o en un recipient amb tapa no hermètica apte per al microones), sense res (ni aigua, ni sal ni oli). 

Poseu-ho al microones: potència màxima, 3 minuts.

(Si n’hi hagués més quantitat, afegiríeu algun minut més.)

Presentació del bacallà

Img_20150307_142238

Poseu el bacallà a la safata (o en els plats individuals)  on el servireu i reserveu l'aigua que ha deixat anar en coure's (la gelatina).

Opcional:

Retireu la pell del bacallà (en calent, perquè si és fred costa més), si no la voleu trobar quan mengeu.

Img_20150307_142233

Retireu el llorer o la farigola de la gerreta de l'oli aromatitzat. 

Retireu-ne el bitxo i 1/3 dels alls escorreguts i repartiu-los a sobre del bacallà.

Elaboració de la salsa pil pil

Aboqueu 30 g (2 cullerades) de l’aigua que ha deixat anar el bacallà  en el got de la batedora elèctrica i, si en sobra, reserveu la resta, per si ens fa falta.

Img_20150307_143335

Retireu, escorreguts, els alls que queden a l'oli aromatitzat (2/3 dels que hi havíem posat), aboqueu-los en el got de la batedora i tritureu-ho bé fins que obtingueu un líquid blanc lletós.

Amb la batedora en marxa i sense bellugar-la (com quan feu una maionesa), aneu afegint l’oli aromatitzat de la gerreta a poc a poquet, i se’ns formarà una emulsió que és la salsa del pil-pil.

 

(Si la voleu més clara, afegiu-hi aigua de la que ha deixat anar el bacallà; si la voleu més espessa, afegiu-hi oli.)

Presentació del bacallà al pil pil

Repartiu la salsa pil-pil a sobre del bacallà.

Comentaris