Espines de sardina cruixents 

Img_20160818_215956

Tria el mètode d'elaboració

Ingredients

  • (només farem servir les espines) sardines
  • Mètode preferible, tradicional o microones?  

    •  Si no teniu gaires espines (entre 1 i 25), que és el més freqüent, és més ràpid fer-les al microones i potser fins i tot queden més cruixents.  Si en teniu moltes, és millor fer-les al forn perquè al microones les hauríeu de fer per tandes.

     

    Això és una recepta d'aprofitament

    • Quan netegeu sardines (o seitons), si els traieu l'espina, no la llenceu; aprofiteu les espines per fer aquesta recepta. Si el dia que traieu les espines del peix no us va bé de fer la recepta, congeleu-les i ja les fareu quan us vagi bé.

     

    Aperitiu, primer plat, segon plat o postres?

    • Les espines de sardina cruixents poden servir per picar o formar part d'un aperitiu.

     

    Substitució possible d'ingredients 

    • Si voleu, podeu substituir les espines de sardina per espines de seitó.                                                                   

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 200º.

    Preparació de les espines

    espines de sardina

    Dscn4633

    Retalleu les espinetes filamentoses que surten de l'espina central, que són més llargues que la resta.  Eixugueu les espines posant-les entre dos fulls de paper de cuina.

    Cocció de les espines

    Img_20131123_144647

    Cobriu una safata de forn amb paper de forn. A sobre, distribuïu-hi les sardines sense afegir-hi res.

    Img_20131123_150902

    Poseu la safata al forn calent: amb l'escalfor de dalt i de baix, uns 15 o 20 min (fins que les espines quedin ben cruixents i tinguin un color daurat).

    Img_20160818_214111

    Distribuïu les espines en el plat del microones, a poder ser en el perímetre del plat, sense afegir-hi res i sense tapar-les (si les tapeu, us quedaran menys cruixents).

    Img_20160818_214625

    Haureu d'adaptar el temps de cocció al nombre d'espines que tingueu i a la mida que tinguin. Us donem uns temps aproximats:

    • si teniu 3 espines, programeu: potència màxima (800 W)2 min; 
    • si teniu 15 espines, programeu: potència màxima (800 W)3 min
    • si teniu 25 espines programeu: potència màxima (800 W)4,5 min.

    Les espines han de quedar ben cruixents (però compte que no es cremin).

    Recordeu que podeu anar parant el microones, obrir-ne la porta per comprovar com estan les espines i seguir, si cal, la cocció, tantes vegades com calgui.

     

    [És normal que les espines facin un soroll de crepitament quan engegueu el microones i que l'interior de l'aparell quedi esquitxat de petites partícules de les espines (ho podreu netejar molt fàcilment).]

    Presentació

    Opcional:

    sal

    Img_20160818_215956

    Serviu les espines per picar o d'aperitiu. 

    Si voleu, podeu espolsar-hi sal per sobre abans de servir-les.

    Comentaris