Amanida d'espinacs amb maduixots i meló

Img_20150422_133629

Ingredients

  • 2 unitats petites (200 g) ceba tendra
  • 200 g de fulles (1 manat) espinacs
  • 150 g maduixots
  • 100 g mató
  • 1 unitat (uns 800 g) meló cantalup
  • 4 cullerades (55 g) oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc
  • Opcional: 8 talls (uns 80 g) pernil ibèric
  • sal
  • 1 o 2 cullerades (15- 30 g) sèsam torrat
  • 1 cullerada (15 g) vinagre de Xerès
  • • ESCOLA DE LA DONA (Taller impartit per Assumpta Miralpeix): “Les fruites a la cuina” (p. 11), Diputació de Barcelona, Barcelona, 2014-2015

    Elaboració de la vinagreta

    1 cullerada de vinagre de xerès (15 g)

     

    4 cullerades d'oli d'oliva verge extra (55 g)

     

    sal

    pebre blanc

    Img_20150422_124947

    Poseu ho tot en un bol (si voleu ho podeu posar en el mateix bol on servireu l'amanida) i bateu-ho (va bé fer servir un batedor de llet).

    Elaboració de l'amaniment amb mató, ceba tendra i sèsam

    100 g de mató o de formatge ricotta

    Img_20150427_091738

    Poseu-lo en un plat i aixafeu-lo amb una forquilla de manera que quedi ben esmicolat.

    2 cebes tendres petites, pelades i tallades a trossets (uns 200 g) 

     

    1 o 2 cullerades de sèsam torrat (15- 30 g)

    Img_20150422_125905

    Afegiu la ceba, el sèsam i el MATÓ aixafat, en el bol on servireu l'amanida, amb la VINAGRETA.  Remeneu-ho bé tot.

    Elaboració de l'amanida d'espinacs amb maduixots i meló

    200 g de fulles tendres d'espinacs, netes i seques

     

    • Podeu comprar una bossa d'espinacs de les que es guarden a la nevera i contenen fulles tendres que ja estan netes i eixutes;

    o bé

    • podeu comprar un manat d'espinacs, netejar-los bé fins que no treguin sorra (però sense deixar-los gaire en remull perquè no perdin) i escórrer'ls-bé, per exemple amb una centrifugadora d'enciam.  
    Img_20150422_130616

    Talleu o piqueu les fulles en trossos petits, afegiu-les al bol i remeneu.

    150 g de maduixots, nets i treta la cua,  a trossos

     

    1 meló cantalup (uns 800 g), a daus

    Img_20150422_132202

    Afegiu-ho al bol i remeneu.

    Opcional:

    8 talls de pernil ibèric (uns 80 g)

    Img_20150422_132706

    Opcional:

    Podeu servir l'amanida acompanyada d'uns talls de pernil ibèric.

    Comentaris