Sopa de ceba

Img_20150316_214954

4 persones

Ingredients

  • 4 unitats (40 g) biscotes
  • 1,200 kg caldo vegetal
  • 700 g (4 unitats) ceba
  • 100 g formatge emmental
  • 1 cullerada (10 g) oli d'oliva verge extra
  • Antelació preferible:

    • És convenient que disposeu de 1,200 kg de caldo vegetal (que podeu tenir congelat); si no en disposeu, el feu en un moment o bé el substituïu per aigua, tot i que d'aquesta manera la sopa no quedarà tan gustosa.
    Antelació preferible:
     
    És millor si prepareu l'oli de menta (procés 1) amb antelació, si és un dia abans o més, millor.
    Va bé si disposeu de 250 cm3 de caldo vegetal (que podeu tenir congelat) per a la cocció del cuscús (procés 3); si no en teniu, el substituireu per aigua.Antelació preferible:
     
    És millor si prepareu l'oli de menta (procés 1) amb antelació, si és un dia abans o més, millor.
    Va bé si disposeu de 250 cm3 de caldo vegetal (que podeu tenir congelat) per a la cocció del cuscús (procés 3); si no en teniu, el substituireu per aigua.

    Preparació de la ceba

    700 o 800 g de ceba (3 o 4 cebes)

    Img_20150316_205143

    Peleu les cebes i talleu-les a làmines fines (va bé fer servir la mandolina)

    1 o 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra 

    Img_20150316_205419

    Escalfeu-lo a l'olla de pressió súper-ràpida  sense la tapadora de pressió, i escampeu-lo per tot el cul de l'olla. 

    Img_20150318_143229

    Afegiu la ceba a l'olla sense la tapadora de pressió.  En el primer moment poseu el foc fort, però de seguida abaixeu el foc i tapeu l'olla amb una tapadora que no sigui la de pressió. Aneu remenant i controlant perquè la ceba no es cremi, fins que quedi ben tova i agafi un lleuger color daurat: uns 10 min.

     Elaboració de la sopa de ceba

    1,200 kg de caldo vegetal (o d'aigua)

    Img_20150318_145642

    Aboqueu el caldo a l'olla on teniu la ceba.

    Tapeu l'olla amb la tapadora de pressió i poseu-la al foc. Espereu que aparegui la segona ratlleta de l’indicador de pressió; compteu: 4 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula.

    Preparació dels plats

    4 biscotes ( 40 g)

    o bé 4 llesques fines de pa torrat

    Img_20150316_213616

    Poseu cada llesca en un bol individual (o en un plat fondo) que pugui anar al forn.

    Img_20150316_213709

    Aboqueu la sopa al damunt del pa torrat.

    100 g de formatge emmental, ratllat

    Img_20150316_213809

    Espolseu formatge ratllat al damunt de la sopa de cada bol.

    Gratinat del formatge

    Img_20150316_214954

    Poseu els bols al forn i engegueu el gratinador fins que el formatge agafi un color torrat suau: uns 10 min.

    Comentaris