Arròs bullit

Img_20150225_220135

Ingredients

  • 2 grans all
  • 100 g arròs
  • sal
  • INSTITUT CATALÀ DE LA CUINA: "Corpus de la Cuina Catalana" (p. 71), Columna Edicions, Barcelona, 2006
    LLADONOSA, Josep: "El Gran Llibre de la Cuina Catalana" (p. 216), Empúries, Barcelona, 1997
    MARCH, Lourdes; RÍOS, Alicia: "El libro de la paella y de los arroces" (p. 250), Alianza Editorial- Biblioteca espiral, Madrid, 2011

    L'arròs bullit es menja caldós, com una sopa d'arròs.

     

    L'arròs bullit (amb el seu suc) va bé per a les indisposicions gastrointestinals com ara la diarrea. Però no cal esperar a estar malat per menjar-ne, és molt bo!

     

    Aigua d'arròs

    • Podeu fer aigua d'arròs fent un arròs bullit (sense sal si voleu) i colant el resultat. Podeu beure l'aigua d'arròs calenta, tèbia o freda de la nevera; l'arròs colat, el podeu menjar, fred o calent, amanit amb oli. Es recomana beure aigua d'arròs en cas d'indisposicions gastrointestinals com ara la diarrea.

    Cocció de l'arròs

    1 l d'aigua

    Img_20150225_212445

    Poseu-la en una olla o en un pot on hi fareu l'arròs: fins que arrenqui el bull.

    100 g d'arròs

    2 grans d'all, pelats

    sal

    Img_20150225_215730

    Afegiu-ho a l'olla. Quan l'aigua torni a arrencar el bull, compteu: uns 20 o 30 min; fins que, a més a més que l'arròs estigui fet,  el suc quedi blanc i dens.

    Img_20150225_215911

    Serviu l'arròs caldós.

     

    (Si no serviu l'arròs de seguida, tapeu l'olla si ha quedat poc suc, per evitar que s'evapori; de tota manera, no trigueu gens a servir-lo, perquè si ha quedat poc suc, l'arròs se'l beurà.)

    Comentaris

    • José Manuel 04 de Març de 2015 08:31

      Molt senzill de fer i molt bo.