Arròs bullit

2 persones

Ingredients

  • 2 grans all
  • 100 g arròs
  • sal
  • INSTITUT CATALÀ DE LA CUINA: "Corpus de la Cuina Catalana" (p. 71), Columna Edicions, Barcelona, 2006
    LLADONOSA, Josep: "El Gran Llibre de la Cuina Catalana" (p. 216), Empúries, Barcelona, 1997
    MARCH, Lourdes; RÍOS, Alicia: "El libro de la paella y de los arroces" (p. 250), Alianza Editorial- Biblioteca espiral, Madrid, 2011

    L'arròs bullit es menja caldós, com una sopa d'arròs.

     

    L'arròs bullit (amb el seu suc) va bé per a les indisposicions gastrointestinals com ara la diarrea. Però no cal esperar a estar malat per menjar-ne, és molt bo!

     

    Aigua d'arròs

    • Podeu fer aigua d'arròs fent un arròs bullit (sense sal si voleu) i colant el resultat. Podeu beure l'aigua d'arròs calenta, tèbia o freda de la nevera; l'arròs colat, el podeu menjar, fred o calent, amanit amb oli. Es recomana beure aigua d'arròs en cas d'indisposicions gastrointestinals com ara la diarrea.

    Cocció de l'arròs

    1300 g d'aigua

    Poseu-la en una olla o en un pot on hi fareu l'arròs: fins que arrenqui el bull.

    100 g d'arròs

    2 grans d'all, pelats

    sal

    Afegiu-ho a l'olla. Quan l'aigua torni a arrencar el bull, compteu: uns 20 o 30 min; fins que, a més a més que l'arròs estigui fet,  el suc quedi blanc i dens.

    Serviu l'arròs caldós.

     

    (Si no serviu l'arròs de seguida, tapeu l'olla si ha quedat poc suc, per evitar que s'evapori; de tota manera, no trigueu gens a servir-lo, perquè si ha quedat poc suc, l'arròs se'l beurà.)

    Comentaris

    • José Manuel 04 de Març de 2015 08:31

      Molt senzill de fer i molt bo.

    • Arnau 02 de Abril de 2018 11:13

      Per quantes persones és la recepta??

    • Receptes Cartesianes 23 de Abril de 2018 10:00

      Ui! Ens havíem oblidat de posar-ho. La recepta és per a 2 persones. Ara ja ho hem posat. Gràcies.

    • Enric P. 15 de Novembre de 2021 10:57

      Jo hi afegeixo una fulla de llorer. Hi dóna un toc molt agradable. L'arròs bullit, tan bo que és, no el trobarem ni per equivocació en cap menú de restaurant, per senzill que sigui.

    • Xavi 27 de Gener de 2022 13:01

      Surt perfecte!!

    • lali 23 de Febrer de 2022 13:19

      tapeu l olla quan bull l arrós?

    • Imma 15 de Setembre de 2022 12:09

      Hola muchas gracias por su respuesta a las siguientes prpeguntas: El arroz debemos lavarlo antes? Debe taparse la olla cuando hierve el arroz?

    • Receptes Cartesianes 02 de Juny de 2023 20:47

      Lali i Imma, l'arròs, mentre és al foc, no el tapo. Imma, l'arròs, no el rento.

    • Pere 04 de Setembre de 2023 11:22

      I no hi poseu ni una mica d'oli?

    • Receptes Cartesianes 11 de Setembre de 2023 13:13

      Pere, nosaltres no hi posem oli, no hi cal. De tota manera, la propera vegada que fem arròs bullit provarem d'afegir-n'hi un rajolí a veure com queda.