Pasta amb bolets

Img_20181108_132338_1

4 persones

Ingredients

  • 350 g bolets
  • 300 g ceba
  • 1 culleradeta de cafè curri
  • 75 g (ratllat) formatge emmental
  • 1 grapat  julivert fresc
  • 150 g llet
  • 1 cullerada (14 g) oli d'oliva verge extra
  • 240 g  pasta
  • pebre blanc
  • sal
  • Categories

  • Primers
  • Pasta
  • Antelació possible

    • Podeu fer el sofregit de bolets (procés 1) i la salsa de bolets (procés 2) amb antelació.

     

    Temperatura de servei

    • Aquest plat se serveix calent.

    Elaboració del sofregit de bolets

    1 cullerada d'oli d'oliva verge extra (14 g)

     

    300 g de ceba (2 unitats), pelada i picada

    Img_20141027_130122
    • Poseu l'oli en una cassola antiadherent i, quan sigui calent, afegiu-hi les la ceba: uns 10 min; fins que es comenci a enrossir (si és més temps, millor; si cal, afegiu-hi una mica d'aigua.

    [Si la cassola és apta per a forn i té un diàmetre prou gran (uns 28 cm), hi podreu fer tota la recepta.]

    350 g de barreja de bolets, nets i eixugats; sencers o, si són gaire grans,  a trossos 

    Img_20151107_144157

    Afegiu-los a la cassola: uns 8-10 min (fins que s'evapori el suc que desprenen).

    Elaboració de la salsa de bolets a partir del sofregit

    150 g de llet sencera  

     

    1 grapat de fulles de julivert (després en necessitareu un altre grapat), picades

     

    1 cullereta de cafè de curri

    sal

    pebre blanc

    Img_20151107_144542

    Afegiu-ho a la cassola del sofregit, barregeu-ho tot i deixeu-ho al foc: uns 2 min (fins que quedi una salsa lligada).

    Cocció de la pasta

    820 g d'aigua 

    Img_20151107_145410_1

    Poseu l'aigua en una cassola al foc fins que bulli (tapeu la cassola si voleu que vagi més de pressa).

    sal

     

    240 g de pasta (pot ser integral)

    Img_20181108_125659

    Saleu l’aigua i aboqueu-hi la pasta. Remeneu sovint; a partir que l'aigua torna a començar a bullir, compteu: el temps que indica el paquet de pasta (és millor que quedi una mica al dente, perquè després courà amb la salsa al forn).

    Preparació de la pasta amb salsa de bolets

    Img_20181108_130007
    •  Si la cassola on hi ha la salsa de bolets és apta per a forn i és prou ampla,

    aboqueu-hi la pasta amb el líquid de cocció; si us n'ha quedat molt (que no hauria de passar si heu treballat amb les quantitats indicades), de moment poseu-n'hi només una part però reserveu el que queda. Remeneu. Si cal, afegiu líquid a la barreja -líquid de cocció de la pasta, si us n'ha sobrat; o caldo, llet o aigua bullent, si no us n'ha sobrat-, fins a obtenir la textura de salsa desitjada. Esteneu bé la barreja a la cassola.

     

    • Si la cassola on hi ha la salsa de bolets no és apta per a forn,

    aboqueu la pasta amb el líquid de cocció i la salsa de bolets en una safata de forn; si us ha quedat molt líquid de cocció (que no hauria de passar si heu treballat amb les quantitats indicades), poseu-n'hi només una part però reserveu el que queda. Remeneu. Si cal, afegiu líquid a la barreja -líquid de cocció de la pasta, si us n'ha sobrat; o caldo, llet o aigua bullent, si no us n'ha sobrat-, fins a obtenir la textura de salsa desitjada. Esteneu bé la barreja a la safata.

    Gratinat de la pasta

    75 g de formatge emmental, ratllat

    Img_20151107_151357

    Espolseu-lo per sobre de la pasta.

    Img_20181108_131957

    Poseu la safata al forn a gratinar.

    Presentació

    Opcional:

    1 grapat de fulles de julivert fresc, picat

    Img_20151107_152847

    Si voleu, espolseu una mica de julivert per sobre del formatge.

    Comentaris